PUSLICA TORTA spremna za samo 20 minuta (RECEPT)

Ne morate više da izbegavate pripremu puslica torte zbog komplikovane pripreme koja podrazumeva sušenje kora. Predstavljamo vam odličan recept za puslica tortu koja se priprema za manje od pola sata.

 

Potrebno je:

– 4 jajeta,

– 200 g gotovih puslica,

– 1 čokolada za kuvanje,

– 200 g šećera u prahu,

– 300 g mlevenog keksa,

– 1 margarin,

– 2 šlaga,

– malo maslaca,

– mleko za koru.

 Način pripreme:

Keks pomešati sa malo rastopljenog maslaca i malo toplog mleka. Rasporediti po kalupu za torte. Preko toga poređati puslice.

Odvojiti belanca i žumanca. Belanca umutiti u čvrsti sneg.

Žumancima dodati šećer i dobro umutiti.

Čokoladu rastopiti na pari. Zatim sve to spojiti (belanca, žumanca i čokoladu) i dobro izmešati.

Dodajte smesi margarin i ponovo umutite, pa rasporedite preko puslica. 

Umutite šlag i ukrasite tortu.

Prijatno!