Put do SAVRŠENSTVA: Evo koje delove tela ŽENE NAJČEŠĆE KORIGUJU i zašto

zene
pixabay.com

Do pre nekoliko godina o estetskoj hirurgiji malo se govorilo. Podrazumevalo se da je ona rezervisana samo za poznate ličnosti i one sa dubljim džepom, ali stvari su se promenile i danas su estetske operacije uobičajena pojava kako u svetu, tako i kod nas.

 

Osim što često na ulici ili svom okruženju možemo videti nekoga ko je nešto “radio“ na sebi i cene ovih operacija su postale prijemčive čak i građanima sa prosečnim primanjima.

Najčešće intervencije

Ljudi se odlučuju na različite zahvate u skladu sa svojim potrebama i željama. Najčešće su to urođeni deformiteti  nosa ili posledice nekih povreda. Klempave uši su nešto što stvara komlekse još u detinjstu. Osobe koje imaju ovakve nedostatke mogu doživljavati razne neprijatnosti počev od najranijih školskih dana. Njima je jedina želja da to promene i započnu novi život. Baš zato je operacija nosa česta odluka, kao i zahvati na ušima.

Ono što žene najviše „popravljaju“ na sebi su grudi. Najveći simbol ženstvenosti one žele da dovedu do savršenstva. Najčešća su u tom pogledu uvećanja grudi implantima, zatezanje i preoblikovanje.

Da bi zaustavile starenje ili se vratile koju godinu u nazad, zatezanje lica i gornjih i donjih kapaka će učiniti čudo. Liposukcija ili isisavanje sala sa delova gde mu nije mesto dovešće vaše telo do savršenstva.

Estetska hirurgija može pomoći i kod uklanjanja ožiljaka, kao i kod skidanja neželjenih tetovaža.

Osim klasičnih operacija, estetska hirurgija je dosta napredovala i u neinvazivnom pravcu, tako da danas postoji i niz mogućnosti za rešavanje određenih problema bez reza ili sa minimalnom upotrebom skalpela. Ovo se najviše odnosi na eliminisanje bora i znakova starosti.

Dobrobiti od estetskih korekcija

Ukoliko se posao oko operacije poveri iskusnim i proverenim lekarima i medicinskom osoblju, može se smatrati da je uspeh zagarantovan. Osim što bi trebalo da budu stručni, hirurzi moraju da imaju i moralnu obavezu da pacijenta upute šta dobijaju, a šta eventualno mogu da izgube određenim zahvatima, kao i da neprimerene želje pacijenata, koje nakad i nisu realne, ne prihvate i ne realizuju. Ako je zahtev opravdan i zahvat uspešno obavljen, cilj je ispunjen.

Pozitivne promene na telu doprinose podizanju samopouzdanja, što direktno utiče na sve segmente života pacijenta. Elan i životni polet postaju deo svakodnevice i misija estetske operacije je uspela. Osoba se oseća dobro u svojoj koži, a to je najvažnije.

Nedostaci

Ukoliko se pacijent zadrži na jednoj ili dve intervencije koje su uspešno obavljene, tu treba da stane. Međutim, sve češće se dešava da pojedinci žele još operacija, pa neretko i preteraju sa njima. Osim previše plastičnog izgleda, moguće su i zdravstvene komplikacije. Inače, svaka operacija, bila rutinska ili ne, nosi određene rizike, pa tako i estetske operacije.

Uvek postoji mogućnost da nešto ne krene onako kako bi trebalo, te treba biti oprezan. Oporavak često traje i po nekoliko nedelja, a praćen je jakim bolovima. Pacijentu je potreban mir i odmor, a otoci  i podlivi su nešto što je uobičajeno u postoperativnom toku.

Dobro razmislite o svemu

Pre upuštanja u ovu avantauru dobro razmotrite sve opcije, prikupite potrebne informacije, pa donesite odluku. Važno je da vaša očekivanja i želje budu realne.