PUTOVANJA KOJA ODIŠU UŽITKOM: Proglašeno je DESET NAJELEGANTNIJIH gradova na svetu!

ajfelova kula
pixabay.com

Gradovi u kojima će uživati svi oni koji na putovanju žele da uče i upijaju.

 

Ovde su arhitektura i umetnost na ceni, gradovi su poželjna turistička odredišta, a i te kako se ceni i modno izražavanje. Da, zato su ovi gradovi prema jednom istraživanju proglašeni najelegantnijima na svetu!

Istraživanje donosi listu 80 najelegantnijih gradova sveta, pri čemu su parametri bili uspešna modna scena, značaj kulture i arhitekture, turističke poželjnosti i pristupačnosti “elegantnom” načinu života. Istraživanje je provela modna online prodavnica Zalando, angažujući 5000 stručnjaka za arhitekturu i modu.

Od 400 mogućih gradova odabrano je 80 koji su poznati po modnoj sceni, kao i po kulturnom i istorijskom značaju.

Za najelegantniji grad sveta proglašen je Pariz, nakon kojeg slede London, Beč, Venecija, Firenca, Barselona, Njujork, Bordo, Milano i Rim.

Prilikom putovanja doživljavate drugačije stanje uma, pa odlazak u neki od najelegantnijih gradova često može biti važno životno iskustvo koje će vas na neki način i oblikovati  – izjavio je predstavnik kompanije Zalando.

Posebna je stvar podeliti bocu vina na obali Sene, prošetati kroz Britanski muzej ili slušati operu na otvorenom u toploj venecijanskoj noći – dodao je.

Menadžer Zalanda Kasija Lužak objasnila je da se elegantnim ne smatra nužno ono što je skupo i ekskluzivno, već, kad je reč o gradovima, bitni su urbani i arhitektonski karakter, ali i atmosfera i šarm, što prvoplasirani Pariz zasigurno ima.loading...