PUTOVANJA U DOBA KORONE: Kako priuštiti sebi ODMOR i u doba pandemije

U današnjim, ne tako jednostavnim uslovima za odlazak na putovanje zahteva se dugoročnija i kompleksnija organizacija. Pre svega se razmišlja o zdravlju – što se uvek stavlja na prvo mesto, kako od strane putnika, tako i prevoznika i turističkih agencija.

Pixabay.com

Vreme korone je nemilosrdno, prilično teško i zahtevno, ali ujedno se i u ovom vremenu može nametnuti potreba za odlaskom na putovanje, bilo u zemlji ili inostranstvu. Preporuka je koristiti kombi prevoz za sve pravce, kao što je kombi prevoz Beograd Niš, kombi prevoz Niš Sofija na primer ili neki drugi željeni i potrebni pravac.

Prednosti kombi prevoza

Kombi prevoz putnika jedan je od načina prevoza, koji se „bori“ za svakog putnika pored autobusa, vozova i aviona. Doba korone donelo je mogućnost da, pored svih nedaća, prednosti kombi prevoza dođu do izražaja. Tako, prevoz Niš Beograd daje mogućnost da se brzo, jednostavno i bez velikih troškova stigne do prestonice, posebno ukoliko se odabere kombi vozilo. Obrnuto, kombi prevoz Beograd Niš tu je kao veza do drugih gradova u zemlji i inostranstvu, ili direktno do poznatog grada na jugu zemlje.

Kombi prevoz je prilagodljiv potrebama putnika, u pogledu dostupnih datuma i satnica polaska, organizacije pauza, a mogu doći i po putnike na kućnu adresu. Takođe, mogućnost iznajmljivanja kombija uz vozača idealan je način da porodica ode na putovanje – tu je kombi prevoz Sunčev breg za idealan odmor u Bugarskoj, ili Niš Bansko prevoz za uživanje na jezeru u istoj zemlji, kao i mnogi drugi.

Kombi prevoz u zemlje okruženja je sve popularniji

Pored toga što je linija za  kombi prevoz Niš Beograd veoma popularna jer spaja dva dela naše zemlje, sa otvaranjem granica veliku popularnost su dobila putovanja u zemlje okruženja. Bugarska je sve popularnija, pa tako Niš Sofija kombi prevoz dobija na značaju jer se dolazi do prestonice susedne zemlje.

Već je pomenuto da kombi prevoz Sunčev breg i Niš Bansko prevoz daju mogućnost za letovanje, pa i u doba korone. Pored toga, prevoz do Mađarske, Crne Gore, Makedonije, Grčke, Bosne i Hercegovine i mnogih drugih zemalja jednostavnije je realizovati uz kombi prevoz.

Prvenstveno, cene karata su posebno u doba korone na nižem nivou, manji broj putnika znači i manji rizik od zaraze, a i savremena, nova vozila prevoznika čine da se putnici osećaju sigurno, bezbedno i udobno. To je veoma važno s obzirom da putovanja u zemlje okruženja traju i više od 10 sati, zahtevaju redovne pauze i maksimalnu ugodnost putnika.

Mere zaštite se poštuju i u kombi prevozu

Za razliku od autobusa koji je do skoro mogao da prevozi i do 50 putnika, kombi prevoz ima manji kapacitet, što je u doba korone i dobro. Kako autobusi, vozovi i avioni ne smeju da koriste pun kapacitet mesta, to važi i za kombi vozila, ali oni su najmanje u tom pogledu „oštećeni“, jer ionako prevoze manje ljudi. Podrazumeva se da se sve predviđene mere zaštite putnika i prevoznika poštuju maksimalno i bez izuzetka.

U doba korone preventivne mere su veoma važne za dobro svih i očuvanje zdravlja, što je prednost i obaveza kombi prevoza – prevozi manji broj putnika, uz obavezno nošenje zaštitne opreme i redovnu dezinfekciju ruku, odeće i vozila. Maska, a sve češće i rukavice se nose tokom vožnje, na pauzama, a pre prijema putnika se proverava temperatura.

Organizacija putovanja u neočekivanom periodu korone nije jednostavna za prevoznike. To posebno važi zbog toga što imaju ograničenja u pogledu korišćenja kapaciteta, perioda kada nisu radili ni u zemlji ni u inostranstvu, kao i neophodnost navikavanja na sve mere. Ali, sa otvaranjem granica i povratkom u redovni rad, jednostavnije se i realizuju svi zahtevi u doba korone i potrebe putnika.