“Putuj miran jer tvoj život je značio!” SIN DRAGOLJUBA ĐURIČIĆA ispratio oca GOVOROM koji je sve rasplakao (VIDEO)

Ispraćaj za kremaciju bubnjara Dragoljuba Đuričića, koji je preminuo od posledica korona virusa, održao se danas na Novom groblju u Beogradu.

Printscreen Youtube/RTS TV lica, kao sav normalan svet - Zvanični kanal

Najbliži se se okupili u kapeli, kako bi se poslednji put oprostila od svog voljenog, dok su se u pozadini čuli bubnjevi koje je Đuričić inače godinama svirao.

Na kremaciju su, između ostalih, došli i glumac Vladan Savić, Branimir Brstina, Muzičari Žika (78) i Dragi Jelić (73) osnivači “YU grupe”, Milan Đurđević iz benda “Neverne bebe”, Rambo Amadeus, Ivan Fece Firči…

Govor je održao i sin pokojnog bubnjara, a njegove reči dovele su mnoge do suza:

– Dragi tata, od malena sam znao koliko je moj otac voleo muziku, sa kojim velikim muzičarima je svirao i družio se, koliko je voleo ljude, rodnu Crnu Goru, crtanje i sport. Koliko je voleo život. U ova četiri dana sam saznao koliko je ljudi njega volelo i cenilo. Zapamtiću ljubav, strast i energiju sa kojom je voleo i stvarao ritam i muziku. Bio je nesebičan da svoju veštinu i znanje prenese i mlađim generacijama, da pomogne ljudima u nevolji, ali i njegovu hrabrost i borbenost za društvene vrednosti koje je voleo. Hvala osoblju bolnice “Dragiša Mišović” koji su se borili za njegov život do poslednjeg trenutka, hvala udruženju muzičara, svim prijateljima i kolegama koji su mu se javili i svim ljudima koji su ga voleli i poštovali – rekao je Dragoljubov sin i dodao:

– Tata moj zauvek ćemo te voleti. Ti i ja ćemo se sresti jednog dana. Do tad ćemo gledati naš Partizan. Tvoj ritam će zauvek odzvanjati svetom. Putuj miran jer tvoj život je značio. Slava ti.

Čuveni muzičar koji je svirao u grupama “Leb i sol”, “Kerber”, sa Đorđem Balaševićem i Zdravkom Čolićem kao i sa drugim poznatim izvođačima, je mesec dana bolovao od opakog virusa, a hospitalizovan je 24. februara.

Njemu se stanje poboljšalo i bio je skinut sa respiratora, ali je nažalost izgubio bitku sa bolešću, u 68. godini.

Ko je sve došao da se poslednji put oprosti od legendarnog bubnjara pogledajte OVDE!