RAJ KOJI ZASLUŽUJETE DA POSETITE: Kada je pravo vreme za put u SLOVENIJU? (VIDEO)

Bled
Printscreen

Nekadašnja najsevernija jugoslovenska republika Slovnija jedna je od lepših zemlja Centralne Evrope, kojoj je poznati turistički izdavač Lounli Planet, na svom sajtu, posvetio video pod nazivom "Kada posetiti Sloveniju".

 

Kratak film, koji obiluje prelepim kadrovima alpskih jezera, planinskih vrhova i rascvetalih livada, ističe da je jun idealan mesec za posetu Sloveniji. 

To je vreme kada nema snega i kada priroda buja, pa je idealno za istraživnaje male zemlje između Alpa i Jadrana, pre zvaničnog početka letnje turističke sezone. 

Julijski Alpi predstavljaju idealno mesto za jednu od omiljenih aktivnosti kako turista, tako i domaćeg stanovništva – planinarenje. Jun je pravo vreme za penjanje na najviši vrh Slovenije – Triglav. 

Što je leto bliže, to je voda obližnjeg, kristalno čistog Bledskog jezera sve toplija, a zagrevaju je i termalni izvori. Gondole sa obale vode do ostrva Bled, na kome se nalazi barokna kapela i muzej.

Prave avanturiste najviše privlači Bovec, u dolini reke Soče, niz koju je spust kajakom jedna od omiljenih disciplina. 

Područje Notranjske, na jugu zemlje, obiluje pećinama, od kojih su najpoznatije Škocjanske jame. Predjamski Zamak, nedaleko od Postojne, jednistven je po tome što uzidan u stenu. 

Istorijski gradići na Jadranu i mnogobrojne vinarije širom zemlje još su neke od atrakcije ove zemlje. 

Veliki je broj ljudi koji će se složiti da je Slovenija idealna destinacija za avanturu u prirodi, ističe Lounli Planet.