RAJ NA ZEMLJI: Proglašeno NAJLEPŠE OSTRVO U EVROPI i, nikakvo čudo – NALAZI SE U GRČKOJ (FOTO)

Ukoliko od godišnjeg odmora očakujete samo najbolje, planirajte more na vreme. Pronašli smo ostrvo koje je u 2018. proglašeno za najbolje u Evropi i nalazi se u Grčkoj.

Wikipedia/Tango7174

Čitaoci magazina Travel + Leisure su izglasali Paros za najbolje evropsko ostrvo. Čitaoci su davali svoje ocene prirodnih lepota, hrane, gostoljubivosti, atrakcija.

Do Parosa se stiže trajektom iz Pireja ili avionom iz Atine. Opisuju ga kao najbolje čuvanu grčku tajnu. Poznato je po savršenim prirodnim plažama, kosmopolitskom noćnom životu i antičkim spomenicima, dolinama sa vinogradima i maslinjacima.

Površina mu je oko 186.5 km2, a dužina obale je 120 kilometara.

View this post on Instagram

A post shared by Γιωργος Ζαχαρακης (@giorgos.zakharakes) on

Nekada se na ovom mestu nalazio čuveni kamenolom mermera od koga su pravljeni brojni hramovi. Paros je poslednjih godina postao pandan Mikonosu i poznato je kao mesto sa super provodom i noćnim životom.

View this post on Instagram

A post shared by Γιωργος Ζαχαρακης (@giorgos.zakharakes) on

Gradići Parikia i Naussa su kao prizori iz sna – uske uličice popločane belim kamenom, s belim kućicama i plavim prozorima. Na ovom ostrvu letuju uglavnom Italijani i Grci, manje je Engleza nego na drugim mestima.

Očekujte dosta vetra, ali iako povremeno ume da smeta, lokalci kažu da bi bez njega jako teško izdržavali letnje žege.

View this post on Instagram

A post shared by Only In Greece (@only_in_greece) on

Neke domaće agencije su imale u ponudi i Praos, ali putnici preporučuju da se organizujete sami i rezervišete smeštaj i prevoz online.

View this post on Instagram

…Paros – Cyclades – Greece…!!! __________________________ ________________ ⭐Photo by ➡️ @paris_gns 📸 . . ⭐Selected by ➡️ the team of @unique_greece_ . . . ⭐Follow ➡️ @unique_greece_ for a chance to be featured! . . . ⭐Don’t forget to visit his beautiful gallery!! __________________________ ________________ ⭐Congratulations! Very beautiful photo! Thank you so much for sharing it with us! 🔝🔝🔝🔝👏👏👏👏🏆🏆🏆🏆⭐⭐⭐⭐ 🆔 #unique_greece_paris_gns . . . . . . . . . . #visitgreece #hello_worldpics #exquisite_greece #discovergreece #ilovegreece  #topgreecephoto #travel_drops  #athensvoice #europetravel #igers_greece #perfect_greece #team_greece #greekislands #unique_greece__ #beautifulgreece #greecestagram #expression_greece #welovegreece_ #kings_greece #travel_greece #loves_europe  #loves_mediterraneo #wu_greece #wonderfuldestinations #great_greece #great_captures_greece #greecelover_gr #wonderful_places #greecetravelgr1_

A post shared by unique_greece_ (@unique_greece_) on