Toliko je jednostavno da svako može da napravi ovaj SAVRŠENI UKRAS (TUTORIJAL)

Rajfovi
Dnevno.rs/Petar Marković

Sve dame znaju da je rajf pravi ukras za svaku glavu i svaku frizuru. Oni mogu biti veoma raznovrsni i izuzetno interesantni, a mi vam donosimo serijal tutorijala sa predlozima kako možete sami da napravite fantastične kreacije koje bi svaka ženska osoba poželela.

 

Divan ukras za svaku glavu, praktičan i interesantan, lako se pravi i svima se sviđa, ovaj rajf je nešto što prosto morate da napravite.

Potrebno je:

– običan rajf,

– satenska traka željene boje i debljine (opciono),

– materijal za cvetiće,

– dugmad,

– pištolj za lepak ili lepak.

Nabavite običan rajf, ili možda već imate u kući neki koji će poslužiti. Ukoliko želite, možete da ga prekrijete satenskom trakom ili da ga ostavite ako vam se uklapa u koncept.

1. Uzmite materijal po želji, pa iscrtajte i isecite što preciznije kružiće od kojih ćete napraviti cvetove. Imajte na umu da će veličina krugova odrediti veličinu cvetova. Za jedan cvet će vam biti potrebno pet kružića. 

 

2. Savijte kružić na pola pa još jednom na pola i uhvatite koncem par puta na samoj ivici kako se ne bi otvorio.

 

3. Ponovite postupak sa još tri kruga, pa ih poređajte na jedan otvoreni krug i uhvatite koncem. U sredinu zašijte dugme, a možete i da ga zalepite.

 

4. Napravite još dva takva cvetića pa ih zalepite na rajf. Trebalo bi da dobijete nešto poput ovoga na fotografiji.

 

5. Tako jednostavno, a tako efektno. Ovaj rajf možete da kombinujete uz svaku odevnu kombinaciju i uz svaku frizuru. Možete da se igrate sa različitim kombnacijama materijala, boja i šara, kao i da menjate veličinu cvetova.