Ekstravagantan ukras koji će se svideti svakoj dami, a pravi se za par minuta (TUTORIJAL)

Rajfovi
Dnevno.rs/Petar Marković

Sve dame znaju da je rajf pravi ukras za svaku glavu i svaku frizuru. Oni mogu biti veoma raznovrsni i izuzetno interesantni, a mi vam donosimo serijal tutorijala sa predlozima kako možete sami da napravite fantastične kreacije koje bi svaka ženska osoba poželela.

 

Rajfovi mogu da budu veoma raznoliki, pa čak i ekstravagantni i da budu divan ukras i da se savršeno uklope uz određeni stajling. Eksperimentišite i videćete da uz par jednostavnih koraka možete da napravite pravo malo umetničko delo.

Potrebno je:

– običan rajf,

– malo filca,

– perca željene boje,

– biserčići,

– satenska traka željene boje i debljine (opciono),

– pištolj za lepak ili lepak.

1. Isecite komad filca u obliku lista. Boju materijala izaberite prema boji rajfa i perja koje koristite, tako da pruži kontrast.

 

2. Uzmite perca pa zalepite jedan red na vrhu filca, pa ponovite postupak još jednom ispod. Ne morate perje da lepite nekim redom, bitno je samo da prekrijete filc i da vam se dopada kako to izgleda.

 

3. Na dnu zalepite savijeni komad trake, satenske ili druge, kao svojevrstan ukras i podlogu za bisere. Zatim uzmite par bisera ili nekih drugih ukrasa poput perlica, cirkona i sl. pa ih zalepite pri dnu filca.

 

4. Trebalo bi da dobijete ukras koji izgleda otprilike kao na fotografiji.

 

5. Zatim zalepite filc za rajf. Ako vam se dopada rajf, možete da ga ostavite tako, a možete i da ga obavijete satenskom trakom željene boje. Mi smo pronašli žuti rajf koji nam se uklapao u koncept, pa ga nismo dorađivali.

 

6. Trebalo bi da dobijete rajf koji izgleda kao na fotografiji. Dovoljno neobičan, a opet ne previše napadan, ovaj rajf će unaprediti svaku kombinaciju i sigurno će privući poglede,a tako se lako pravi. Probajte i uverite se i sami.