Ranac za vrtić kao sinonim odrastanja vašeg deteta

Period od rođenja, prvih koraka, do osamostaljivanja deteta i njegovih priprema da se pridruži sredini i svojim vršnjacima, najlepši je deo odrastanja koji jako brzo prođe. Dok trepnete, vaše dete je već dovoljno sazrelo za upis u jaslice, a potom i u vrtić. Da biste obezbedili mališanu sve što je potrebno za prve dane privikavanja u novom okruženju, morate nositi poprilično stvari koje vam vaspitači odrede.

Škola i uniforme
Super Formosa / Foter / CC BY-SA

Kako se većina dece boji da se odvoji od roditelja, obično su prvi dani, a ponekad i meseci potrebni da se dete opusti, prilagodi i uživa. Zato ga obradujte zanimljivim i korisnim poklonom, kao što je ranac za vrtić.

Rančevi za vrtić su najbolja opcija kako za decu, tako i za roditelje, jer je njihova osnovna namena pakovanje i prenošenje svih potrebnih stvari na jednom mestu – od flašica, pelena, rezervne odeće do omiljenih dečijih igračaka.

Rančevi za vrtić koji su namenjeni za decu mlađih uzrasta su malih dimenzija, nisu teški za nošenje, pa ih i mališani, ali i roditelji mogu nositi, jer imaju mogućnost podešavanja naramenica. Osim toga, dovoljno mesta u njima vam omogućuje da svoje dete kompletno pripremite i spakujete za vrtić.

Kako su ovi rančevi kvalitetni, lepi, zanimljivi i raznovrsnih šara i dezena, oni se mogu nositi u bilo kojim prilikama, a ne samo u vrtiću. Veoma su pogodne za različite aktivnosti u prirodi, za šetnje, kraća i duža putovanja kada možete svom detetu spakovati hranu i sokove ili čak kao lep dodatak kada vaše dete ide u goste.

Za stariju decu najidealniji su rančevi za predškolsko

Ukoliko je vaše dete predškolskog uzrasta, odabir ranca se razlikuje od navedenih modela za vrtić. Predškolski rančevi su većih dimenzija i samim tim su približno sličniji prema funkcijama sa školskim rančevima. Deca ovog uzrasta imaju ozbiljnije pripreme za polazak u školu, pa su rančevi za predškolsko idealni za nošenje školskog pribora, kao što su sveska, pernica i druge sitnice koje su im potrebne.

Osim toga, navedeni modeli rančeva su više prilagođeni pravilnom držanju tela deteta. Na taj način, deca se postepeno uvode u svet obaveza i uče samostalnosti, kao i zdravim navikama.

Rančevi za školu – vaše dete postaje školarac

Vrtić i predškolsko doba predstavljaju svojevrsne uvode u potpuno novu životnu sferu, kada počinje odrastanje vašeg deteta. Vaš mališan se od vrtića privikavao na datu društvenu sredinu i razvijao socijalne veštine, koje će mu biti od pomoći tokom školovanja. Pred polazak u školu, naročito ako je u pitanju đak prvak, potrebna je kompletna oprema, koja podrazumeva odabir ranca, školskog pribora, udžbenika, kao i kupovine nove obuće i odeće.

Rančevi za školu predstavljaju najbitniji proizvod na kome ne bi trebalo štedeti, jer njihov kvalitet utiče na održavanje pravilne fizionomije tela učenika. Dodatna ojačanja na donjem i zadnjem delu ranca, kao i na naramenicama daju garanciju za nošenje velikog tereta, a više pregrada unutar njega omogućavaju pravilno raspoređivanje knjiga. Mali kaišići na rancu služe za dodatnu sigurnost deteta prilikom nošenja, dok dodatni džepovi omogućuju nošenje različitih sitnica koje se lako zagube u rancu.

Kako su predodređeni za mališane, u ponudi su različiti modeli rančeva sa brojnim motivima i crtanim junacima.