RAZBIJAJU MONOTONIJU: Sedam načina da “začinite” svoj ljubavni život

"Kinky", odnosno "zločesti" seks nekom može da se učini odbojnim s obzirom da uključuje puno toga, od vezivanja do igranja uloga, ali takav seks ne znači nužno i sadomazohizam. Vi određujete razvoj situacije i granice do kojih ste spremni da idete.

Pixabay

Izlazak iz zone komfora u spavaćoj sobi može da bude težak, ali razloga za strah, ako je to nešto što stvarno želite, nema. Isprobavanje novih stvari prirodni je deo seksualnog razvoja, a nove stvari mogu biti zabavne.

Ako ste novi u svetu “zločestog” seksa i ne znate kako da krenete, predstavljamo vam nekoliko korisnih saveta:

1. Ovakav seks za svakog je različit

To je oblik igre. Radi se o pojmu koji uključuje sve – od sadomazohizma do vezivanja, fantazije, seks- igračaka… Oni koji vole sado-mazo pronalaze zadovoljstvo u nanošenju ili primanju bola, za vezivanje je jasno na šta se donosi, a nekima će dovoljno biti ubacivanje, na primer, vibratora u seksualni život s partnerom.

Dakle, pojam “kinky” različit je za svaku osobu, u zavisnosti od njenih vrednosti i onome što voli da radi u krevetu.

2. Komunikacija, poverenje i saglasnost su ključni

Komunikacija je ključna za svaku seksualnu aktivnost, ali je još važnija kada odlučite da izađete iz svoje zone seksualnog komfora. Bitno je da s partnerom razgovarate o onome što vi jeste i šta vam je prija.

Ako prethodno jasno ne iskomunicirate stvari koje bi mogle da vam smetaju i ono što vas brine, vaše iskustvo verovatno neće biti najbolje. Čak i ako odlučite da isprobate “zločesti” seks s vašim dugogodišnjim partnerom, trebalo bi da razgovarate i predočite mu vaša ograničenja, ali i da dogovorite način kako ćete tokom “igre” postavljati granice.

3. Obavezno prethodno postavite granice

Ako vas neko veže tokom seksa, verovatno želite u tim trenucima da budete na istoj talasnoj dužini. Postavljanje osnovnih pravila i granica (kao što je određivanje sigurne reči kojom ćete sve prekinuti) sigurno će pomoći da vam takav seks na kraju bude prijatno iskustvo.

Kako započeti razgovor o granicama? Krenite sa sastavljanjem spiska da/ne/možda. Takav spisak biće odličan način da vaš partner i vi proverite šta volite, a šta ne volite, šta želite da isprobate, a šta ne.

4. Sprovedite istraživanje

Kler Kavana smatra da čitanje knjiga o ovoj temi može da pomogne u krevetu. Na primer, mogu vam pomoći da shvatite koje su vaše fantazije i povesti vas u pravom smeru da dođete do saznanja šta želite i šta vam je potrebno da to dobijete.

Osim čitanjem, možete da istražujete i pomoću razgovora s vašim prijateljima i partnerom.

5. Krenite polako

Većina početnika neće samo odjednom zaroniti u svet sadomazohizma i to je sasvim u redu i očekivano. Dobar početak može da bude kupovina neke seks-igračke i razgovor s partnerom o tome kako zajedno da je koristite. Razmislite o sopstvenim fantazijama – da li volite da igrate uloge? Ako da, kakve uloge? Volite da budete vezani? Ili pak volite da vezujete partnera?

Početak neće biti lak i zato pre svega budite obazrivi prvo sami prema sebi na tom putu istraživanja na šta ste spremni u krevetu.

6. Prvi pokušaj verovatno neće biti spektakularan

Kao i u većini drugih stvari, i u svetu “zločestog” seksa važna je praksa. Jednostavno je, što ga više budete praktikovali postajaćete bolji. Takođe, što bolje iskomunicirate stvari bićete bolji u onome što odlučite da isprobate. Ne očekujte velike stvari već prvi put – s vremenom ćete bolje upoznati i sebe i partnera i seks će biti sve bolji i bolji.

7. Raznolikost je začin života

Isprobavanje novih stvari je odlično za zdrav i ugodan seksualni život. Izlazak iz zone komfora na siguran, usaglašen način biće super za vaš seksualni život i dobićete priliku da pronađete nešto novo što volite.

Istraživanje i isprobavanje novih stvari je zdravo i inače u životu, a prema svom seksualnom životu trebalo bi da se odnosite s istim poštovanjem kao prema ostatku života, smatra Kavana.