REAGOVALA POLICIJA: Silovatelj naše lepe glumice će biti priveden PRAVDI

Tužilaštvo će ispitati slučaj silovanja glumice Danijele Štajnfeld.

prinstscreen

Medijima je stigao odgovor Višeg javnog tužilaštva u Beogradu u kojem stoji:

Povodom tekstova objavljenih u više dnevnih listova, a koji su preneli izjavu glumice Danijele Štajnfeld da je od N. N. lica, označenog kao “moćnik iz filmske industrije”, silovana, Više javno tužilaštvo u Beogradu je stavilo zahtev za prikupljanje potrebnih obaveštenja Policijskoj upravi za grad Beograd, Upravi kriminalističke policije.

To praktično znači da će glumica, najpoznatija po ulogama u filmu “Ivkova slava” i seriji “Vratiće se rode”, biti saslušana.

Tada će policiji morati da otkrije identitet silovatelja, što do sada nije učinila.

Kako je naš list objavio, a to Danijela nagoveštava i u svom dokumentarnom filmu “Zaceli me”, ona je tajno snimila razgovor sa nasilnikom i to bi mogao da bude krunski dokaz ako dođe do suđenja.

Štajnfeldova, koja se u međuvremenu odselila u Ameriku, otkrila je da je pre četiri i po godine silovana. Nakon toga, glumicu su podržale mnoge kolege, tražeći da obelodani i ime silovatelja.

Advokat Predrag Savić kaže da bi u ovom slučaju vreme bi moglo da bude glavna prepreka u prikupljanju dokaza.

Kod slučaja silovanja radi se kompletno sudsko-medicinsko veštačenje. Vrlo su bitni nalazi i mišljenja lekara i ginekologa, da je bilo povreda, ogrebotina, modrica, bilo čega što bi ukazalo na pružanje otpora. Ispituju se i svedoci, ukoliko postoje neki audio ili video snimci, i to se uzima u obzir. Ovo je svakako vrlo kompleksna situacija – objašnjava naš sagovornik.

U trejleru filma “Zaceli me”, koji je premijerno prikazan nedavno na festivalu u Sarajevu (održanom onlajn), na nekoliko sekundi se pojavljuje Danijela dok se nekom poverava preko laptopa u video-pozivu.

Pre četiri i po godine sam preživela silovanje u Srbiji – govori Štajnfeldova, dok je s druge strane neko pita – O bože, Dani, zašto nam to nisi rekla?