Ukoliko želite novu ideju za stari, provereni recept, probajte ove bakine kolače sa dodatkom ovsenih pahuljica. Dobićete ukusan i hranljiv obrok, bilo da je u pitanju doručak, užina ili večera.
Potrebno je:
– 150 g ovsenih pahuljica,
– 110 g brašna ,
– 3 kašike šećera,
– 1 kašičica praška za pecivo,
– 1 kašičica soli ,
– 1/2 kašičice sode bikarbone,
– 3 velika jaja ,
– 2 g neslanog putera,
– 450 ml mleka.
Način pripreme:
1. Zagrejte tiganj na srednje jakoj vatri. Dodajte ovsene pahuljice i pecite uz povremeno mešanje, oko 3 minuta.
2. Sameljite pahuljice u procesoru hrane ili blenderu dok konzistencija ne bude slična integralnom brašnu, oko 3 minuta.
3. Zagrejte kalup za bakin kolač u skladu sa uputstvima proizvođača.
4. Umutiti zajedno ovseno brašno, obično brašno, šećer, prašak za pecivo, so i sodu bikarbonu.
5. Umutiti jaja i istopljeni puter zajedno u drugoj posudi, zatim dodajte mleko.
6. Dodajte vlažne sastojke suvim sastojcima i mešajte dok smesa ne postane ujednačena.
7. Ostavite testo da odstoji 5 minuta.
8. Kutlačom uzmite testo i sipajte u kalup za bakin kolač. Zatvorite poklopac i pecite dok bakin kolač ne dobije zlatno žutu boju na obe strane.
9. Ponovite postupak sa preostalim testom. Servirati odmah.