RECEPT: Bakin kolač sa ovsenim pahuljicama

Bakin kolač
Pixabay.com

Ukoliko želite novu ideju za stari, provereni recept, probajte ove bakine kolače sa dodatkom ovsenih pahuljica. Dobićete ukusan i hranljiv obrok, bilo da je u pitanju doručak, užina ili večera.

 

Potrebno je:

– 150 g ovsenih pahuljica,

– 110 g brašna ,

– 3 kašike šećera,

– 1 kašičica praška za pecivo,

– 1 kašičica soli ,

– 1/2 kašičice sode bikarbone,

– 3 velika jaja ,

– 2 g neslanog putera,

– 450 ml mleka.

Način pripreme:

1. Zagrejte tiganj na srednje jakoj vatri. Dodajte ovsene pahuljice i pecite uz povremeno mešanje, oko 3 minuta. 

2. Sameljite pahuljice u procesoru hrane ili blenderu dok konzistencija ne bude slična integralnom brašnu, oko 3 minuta.

3. Zagrejte kalup za bakin kolač u skladu sa uputstvima proizvođača.

4. Umutiti zajedno ovseno brašno, obično brašno, šećer, prašak za pecivo, so i sodu bikarbonu. 

5. Umutiti jaja i istopljeni puter zajedno u drugoj posudi, zatim dodajte mleko. 

6. Dodajte vlažne sastojke suvim sastojcima i mešajte dok smesa ne postane ujednačena. 

7. Ostavite testo da odstoji 5 minuta.

8. Kutlačom uzmite testo i sipajte u kalup za bakin kolač. Zatvorite poklopac i pecite dok bakin kolač ne dobije zlatno žutu boju na obe strane. 

9. Ponovite postupak sa preostalim testom. Servirati odmah.