Za zdraviji i duži život, treba jesti što raznovrsnije i kvalitetnije. Jela bez glutena posebno su važna kada je reč o zdravoj ishrani.
Vreme pripreme: 10 min
Od početka do kraja: 40 min
6 porcija
Sastojci:
· 4 sveža manga srednje veličine, očišćena i narezana na komadiće od 2,5 cm (500g)
· 500g svežih ili zamrznutih (odmrznutih i oceđenih) jagoda
· 45g (3 kašičice) smeđeg šećera
· 30ml (2 kašičice) soka od pomorandže
· 5g (1 kašičica) cimeta
· 500g CORN FLAKES bez glutena, izmrvljeno
· 75g seckanih badema ili oraha
Priprema:
1. Zagrejte pećnicu na 190°C. Uljem ili maslacem namažite dno i stranice posude za pečenje prečnika 20 cm ili pravougaone posude za pečenje dimenzija 28x18x5 cm (2 litre).
2. Naređajte komadiće manga i jagode u posudu za pečenje. U činijici pomešajte smeđi šećer, sok od pomorandže i cimet pospite preko voća.
3. Pecite 20 minuta. Pospite preko voća izmrvljeni CORN FLAKES bez glutena i bademe. Pecite još oko 10 minuta ili dok korica ne porumeni i voće postane meko na dodir viljuškom.
Kuvate bez glutena? Uvek pročitajte deklaraciju kako biste bili sigurni da je svaki sastojak bez glutena. Proizvodi i izvori sastojaka se mogu promeniti.
1 porcija: kalorija 310 (50 kalorija iz masti); masti 5g (zasićene masti 0,5g, nezasićene masti 0g); holesterol 0mg; natrijum 220mg; kalijum 530mg; ukupno ugljenih hidrata 60g (vlakna 6g); belančevine 5g
% dnevne potrebe: vitamin A 50%; vitamin C 90%; kalcijum 6%; gvožđe 6%