RECEPT BEZ GLUTENA: Pečeno voće sa hrskavim prelivom

Za zdraviji i duži život, treba jesti što raznovrsnije i kvalitetnije. Jela bez glutena posebno su važna kada je reč o zdravoj ishrani.

Vreme pripreme: 10 min

Od početka do kraja: 40 min

6 porcija

 

Sastojci:

·         4 sveža manga srednje veličine, očišćena i narezana na komadiće od 2,5 cm (500g)

·         500g svežih ili zamrznutih (odmrznutih i oceđenih) jagoda

·         45g (3 kašičice) smeđeg šećera

·         30ml (2 kašičice) soka od pomorandže

·         5g (1 kašičica) cimeta

·         500g CORN FLAKES bez glutena, izmrvljeno

·         75g seckanih badema ili oraha

Priprema:

1.       Zagrejte pećnicu na 190°C. Uljem ili maslacem namažite dno i stranice posude za pečenje prečnika 20 cm ili pravougaone posude  za pečenje dimenzija 28x18x5 cm (2 litre).

2.       Naređajte komadiće manga i jagode u posudu za pečenje. U činijici pomešajte smeđi šećer, sok od pomorandže i cimet pospite preko voća.

3.       Pecite 20 minuta. Pospite preko voća izmrvljeni CORN FLAKES bez glutena i bademe. Pecite još oko 10 minuta ili dok korica ne porumeni i voće postane meko na dodir viljuškom.

Kuvate bez glutena? Uvek pročitajte deklaraciju kako biste bili sigurni da je svaki sastojak bez glutena. Proizvodi i izvori sastojaka se mogu promeniti.

 

1 porcija: kalorija 310 (50 kalorija iz masti); masti 5g (zasićene masti 0,5g, nezasićene masti 0g); holesterol 0mg; natrijum 220mg; kalijum 530mg; ukupno ugljenih hidrata 60g (vlakna 6g); belančevine 5g

% dnevne potrebe: vitamin A 50%; vitamin C 90%; kalcijum 6%; gvožđe 6%