RECEPT: Evo šta možete da napravite od ostataka testenine

Retko kome ne ostane višak testenine nakon obroka, a ako se pitate šta sa njom da napravite, evo jedne super ideje. Testenini koja je preostala nakon obroka dodajte omiljene začine, malo sira ili povrća i jaja pa je kratko zapecite u tepsiji. Dobićete maštovito i jednostavno jelo od testenine koje pomalo podseća na picu.

Za ovo jelo nema preciznog recepta, sve zavisi od trenutne inspiracije. Dobro je to što možete koristiti bilo koju vrstu testenine i po želji joj dodati sastojke koje najviše volite, od sira, pančete, šunke do povrća.

Ako koristite testeninu sa puno sosa, potrebno je prethodno malo da je ocijedite pre nego što joj dodate jaja. Preostali sos prelijte po jelu kad bude gotovo.

Potrebni sastojci: Dve šoljice ostataka testenine, 2 jaja razmućena, so i sveže mleveni biber, kašika maslinovog ulja, kašika iseckanog peršuna.

Foto: Foter/McPig / photo on flickr

Priprema: U činiji izmešajte testeninu i izmućena jaja i po potrebi dodajte malo bibera i soli. Na srednje jakoj vatri zagrejte maslinovo ulje i dodajte testeninu pazeći da je ravnomerno rasporedite po tepsiji. Pecite dok ne poprimi zlatnosmeđu boju, a to je nekih šest do osam minuta.

Servirajte je na tanjir i pospite peršinom.