Ovo je naš predlog za ukusan i relativno brz ručak.

Sastojci

350 g skuvanog krompira
so
400 g kelerabe
350 g šargarepe
350 g krtole celera
250 ml supe od povrća
2 veze peršuna

Za sos od jaja i sira

4 jajeta
250 ml slatke pavlake
125 g izrendane gaude
so, biber
muskatni oraščić
10 g maslaca
80 g mesnate slanine

Priprema

1. Krompir oprati i sa korom ga kuvati u posoljenoj vodi 25 do 30 minuta.

2. Kelerabu, šargarepu i celer očistiti, oprati i iseći na tanke kriške. Kuvati 10 min. u supi u velikoj šerpi. Zatim ocediti. Peršun oprati, protresti i krupnije iseći.

3. Rernu zagrejati na 200 stepeni. Podmazati tepsiju. Za sos od jaja i sira ulupati jaja sa slatkom pavlakom. Umešati 80 g gaude. Sos začiniti solju, biberom i izrendanim muskatnim oraščićem. Polovinu krompira, kuvanog povrća i peršuna naizmenično poslagati u tepsiju, svaki sloj posoliti i pobiberiti. Preliti polovinom sosa od jaja i sira. Nastaviti sa naizmeničnim ređanjem i začiniti po ukusu. Preliti preostalim sosom i posuti preostalim sirom. Po složenoj musaki rasporediti isečen maslac i slaninu, pa peći u rerni oko 40 minuta.