RECEPT: Napravite domaće bajadere za samo 20 minuta

Ovu ukusnu čokoladnu čaroliju zavolećete još više kada naučite da je spremate za ovako kratko vreme.

Sastojci:

9 kašika vode
200 gr šećera
150 gr mlevenih oraha, badema ili lešnika
250 gr mlevenog  keksa
170 gr putera
100 gr čokolade za kuvanje

Za glazuru:

10o gr čokolade za kuvanje
malo ulja

Priprema:

U lonac dodajte vodu i šećer i zagrejte na laganoj vatri dok se šećer potpuno ne otopi. Dodajte puter, sklonite s vatre i mešajte dok se ne otopi. Kada se maslac potpuno otopi dodajte orahe i keks a onda mešajte dok ne dobijete gustu ujednačenu masu.

Dobijenu masu podelite na dva jednaka dela. Čokoladu otopite na pari i umešajte je u prvi deo mase. Na poslužavnik stavite masni papir za pečenje i prebacite prvi deo mase (sa čokoladom) i rukama oblikujte kvadar, pa gornji deo i rubove poravnajte nožem.

Na njega na isti način stavite drugu masu i učinite isto. Ostatak čokolade otopite na pari, u nju dodajte malo ulja i prelijte bajaderu. Bajaderu ostavite u frižideru da se stegne, a sutradan je iseckajte na kockice i poslužite.