RECEPT: Napravite ekspresno čokoladnu tortu koja se ne peče!

Očas posla se pravi, a preukusna je!

 

Ako volite čokoladu, a nemate previše vremena za pečenje i pravljenje komplikovanih filova, ovo je pravi recept za vas!

Sastojci su:
– 1 I mleka
– 10 kašika šećera
– 3 pudinga od vanile
– 300 g mliječne čokolade
– 100 g bele čokolade
– 500 ml slatke pavlake
– Petit beurre keks

Priprema:

U 200 ml mleka razmutite pudinge sa šećerom. Ostatak mleka stavite u šerpicu i zagrejte sve dok ne počne da vri. Dodajte razređeni puding i pripremite ga. Dobijeni puding podelite na dva dela. U jedan deo dodajte tamnu, a u drugi deo belu čokoladu.

Mešajte dok se čokolada ne istopi. Ostavite da se ohladi. Slatku pavlaku umutite mikserom, pa po jednu četvrtinu dodajte u taman i svetao puding. U ovalni kalup stavite foliju, pa sipajte belu smesu i deo tamne smese. Lagano pomešajte dok ne
dobijete crno bele šare.

Zatim naspite preostalu pavlaku, izravnjajte, a zatim dodajte ostatak tamne smjese. Keks utopite u mleko pa poređajte na vrh smese. Tortu pokrijte folijom i stavite u frižider da se ohladni nekoliko sati.

Uzmite posudu sličnog oblika kao što je tepsija i prevrnite kolač u nju. 

Prijatno!