RECEPT: Napravite izuzetno ukusnu čokoladnu tortu sa kupinama

Ukoliko spadate među one koji obožavaju kombinaciju čokolade i voća, imamo idealan recept za vas, koji se pri tom veoma brzo i lako sprema.

 

Sastojci:

 

Kora:
 
– 5 jaja

– 75 g šećera

– 50 g brašna

– 1 kašika kakaa

 
Fil:
 
– 100 g čokolade

– 400 ml biljne pavlake

– 400 g kupina

– 15 ml konjaka

 Način pripreme:

Umutiti penasto belanca, pa dodati žumanca, brašno, kakao i prašak za pecivo.

Masu dobro izmiksati, sipati u pripremljen kalup i staviti da se peče u rernu zagrejanu na 200 stepeni, oko 20 minuta.

Ohladiti koru i preseći je na pola.

U međuvremenu u šerpi zagrejati pavlaku, staviti čokoladu i konjak, a zatim kuvati na tihoj vatri dok se čokolada na otopi.

Prohladiti krem i dobro umutiti mikserom.

Odvojiti deo krema za premazivanje torte, a u ostatak dodati oceđene kupine, lagano promešati i premazati prvu koru.

Preklopiti drugom korom i premazati celu tortu čokoladnim kremom.