Ukoliko spadate među one koji obožavaju kombinaciju čokolade i voća, imamo idealan recept za vas, koji se pri tom veoma brzo i lako sprema.
Sastojci:
Kora:
– 5 jaja
– 75 g šećera
– 50 g brašna
– 1 kašika kakaa
Fil:
– 100 g čokolade
– 400 ml biljne pavlake
– 400 g kupina
– 15 ml konjaka
Način pripreme:
Umutiti penasto belanca, pa dodati žumanca, brašno, kakao i prašak za pecivo.
Masu dobro izmiksati, sipati u pripremljen kalup i staviti da se peče u rernu zagrejanu na 200 stepeni, oko 20 minuta.
Ohladiti koru i preseći je na pola.
U međuvremenu u šerpi zagrejati pavlaku, staviti čokoladu i konjak, a zatim kuvati na tihoj vatri dok se čokolada na otopi.
Prohladiti krem i dobro umutiti mikserom.
Odvojiti deo krema za premazivanje torte, a u ostatak dodati oceđene kupine, lagano promešati i premazati prvu koru.
Preklopiti drugom korom i premazati celu tortu čokoladnim kremom.