RECEPT: Napravite ‘Milka’ tortu za samo pola sata

Ako volite čokoladu, volećete i tortu!

Potrebno je:

1l mleka
10 kašika šećera
3 pudinga od vanile
300 gr mlečne milka čokolade
100 gr bele milka čokolade
500ml slatke pavlake
plazma keksa koliko je dno obruča
Priprema:

Od litre mleka oduzmite malo da razmutite pudinge i šećer. Ostatak mleko stavite da provri pa zakuvajte razmućeni puding i šećer. Tako vruću smesu podelite na dva dela, pa u jedan stavite belu, a u drugi mlečnu čokoladu i mešajte dok se ne otopi. Ostavite da se ohladi.

Izmiksajte slatku pavlaku pa 1/4 stavite u beli krem i 1/4 u tamni krem.

Uzmite kalup ili okruglu šerpu pa stavite kesu i izlijte beli krem, pa na njega stavite ostatak slatke pavlake (polovinu koja je ostala) i odozgo tamni krem, sve radite lagano i pažljivo. Odgozgo stavite red plazma keksa namočenog u mleko. Zatvorite ivice kese i stavite u frižider na par sati. Izvadite, otvorite kesu, poklopite tacnom pa okrenite.

Vaša ‘Milka’ torta biće idealnog oblika. Dekorišite po želji, piše Namirnice.ba.