RECEPT: Napravite sami prirodni botoks

Zahvaljujući podmlađujućem efektu, želatin je u stanju da održava zdravo stanje kože, a takođe ima pozitivan uticaj na proteinski i aminokiselinski metabolizam kože.

Želatin se, zahvaljujući svom zatežućem efektu, u salonima lepote koristi za skupe tretmane podizanja i korekcije obraza i podbratka, jer je u stanju da održava zdravo stanje kože i poseduje podmlađujući efekat. On ima pozitivan uticaj na proteinski i aminokiselinski metabolizam kože i poboljšava njeno stanje. Takođe, želatin „pegla” sitne bore, omekšava i izbeljuje kožu, poboljšava cirkulaciju krvi, piše „uspesnazena.com”.
Potrebni sastojci: 1/2 čajne kašike bilo kojeg jestivog želatina, 50 ml vode, 1 puna supena kašika meda, 50 ml apotekarskog ili biljnog glicerina (glicerola), 1/4 tablete isitnjenog aspirina od 200 mg.

Priprema: Dobro pomešajte sve sastojke i stavite u emajlirani sud. Zagrevajte na vrućoj vodenoj pari, 5-7 minuta, stalno mešajući, dok smesa ne postane homogena. Zatim je sklonite sa vatre da se hladi. Dok se smesa hladi, mutite je ručnom mutilicom ili mikserom (najsporijom brzinom) da biste dobili želatinastu kremu.

Način čuvanja: Ohlađenu kremu stavite (istresite) u plastičnu ambalažu (kutiju od stare kreme) i ostavite u frižider. Ne brinite ako je smesa još uvek u tečnom stanju. Za nekoliko sati u frižideru pretvoriće se u želatinastu kremu. Gotova krema sa želatinom nanosi se na kožu svakodnevno, uveče, dva sata pre spavanja, na 20 minuta. Ostaci kreme, koje koža nije upila, uklonite papirnom (ili možda bolje – vlažnom) maramicom.

Dobijena krema dovoljna je za mesec dana upotrebe (nemojte da je čuvate duže). Čuva se na gornjoj polici frižidera. Uzimajte toliko kreme, koliko je potrebno za jedno nanošenje. Malo ugrejte na prstu ili dlanu i nanesite na lice, vrat i zonu dekolte.