RECEPT: Naprvite štrudlu sa makom za samo 20 minuta!

Mak
pixabay.com

Nema potrebe da čekate da testo ukvasi pa da ga razvijate i nadate se daće sve ispasti kako treba. Ova štrudla sigurno uspeva, nema dvojbe

 

Uvek ste se divili domaćicama koje znaju da naprave pravu domaću štrudlu. Ovaj recept za štrudlu od kora za pitu, napraviće i od vas sjajnu domaćicu.

Sve što vam je potrebno je: 350-400g maka; 700 g kora za pitu (tanjih); strugana kora limuna; 2 pakovanja vanil šećera; 1 pakovanje praška za pecivo; 1 čaša ulja; dve i po čaše griza; 3 čaše šećera (neka vam mera bude čaša od jogurta); 2 čaše jogurta; 3 jaja.

Priprema:

Umutiti 3 belanca sa 3 čase šećera, dodati 3 žumanca, griz, ulje, jogurt, prašak za pecivo, vanil šećer i koru od limuna. Podeliti kore na 4 dela tako da dobijete 4 štrudle.

Svaku koru premazati ovim filom, pa na zadnju premazanu koru staviti fil od maka. Urolati. Postupak ponoviti sa sva četiri dela kora. Dobićete 4 štrudle.

Pre pečenja premazati štrudle preostalim filom (testom) i staviti da se zapeče jos 5 – 10 min.

Mak pre nanošenja popariti sa malo vrelog mleka u kome je otopljen šećer i vanil šećer.

Štrudle peći na 200 stepeni oko 30 do 40 minuta.

Štrudlu možete filovati i jabukama, ali i orasima.