RECEPT Otarasite se napasti: Napravite prirodni sprej protiv grinja

Jedno od najmoćnijih sredstava protiv grinja su esencijalna aromatična ulja. Evo kako možete da napravite praktičan sprej koji će vam pomoći u borbi protiv ovih neugodnih alergena.

Egipatski naučnici sa Univerziteta Aleksandrija došli su do veoma zanimljivog pronalaska: eterična ulja mogu biti od velike pomoći u borbi protiv nevidljivih ali opasnih grinja koja žive u posteljini, tepisima, nameštaju i zavesama, piše „Lisa”.

Da biste sprečili njihovo širenje i time suzbili izvor eventualnih alergija, najbolje je da koristite ulje eukaliptusa i karanfilića.

Za prirodni sprej protiv grinja, na 1 litar vode dodajte 20 kapi odabranog ulja i promešajte u prskalici. Sprej možete koristiti na mebliranim delovima nameštaja koje ne možete da perete.
Za posteljinu, presvlake i druge predmete koje često perete, koristite ulje tako što ćete po nekoliko kapi sipati u dozu deterdženta pre nego što ga sipate u mašinu.
Za uništavanje grinja u tepihu, sipajte u sodu bikarbonu 10 kapi esencijalnog ulja i kroz sito polako pospite po celom tepihu. Sačekajte oko pola sata, pa usisajte.