RECEPT: Ovseni musli sa bobičastim voćem bez glutena

Musli
Promo

Idealan je za doručak, ili večeru, a može biti i prijatna užina. Najvažnije je to da je potpuno zdrav!

Vreme pripreme: 15 min

Od početka do kraja: 35 min

6 porcija (125 g svaka)

 

Sastojci:

·         250g CORN FLAKES bez glutena

·         375g bezglutenskog običnog ovsa

·         125g seckanih oraha

·         30ml (2 kašičice) meda

·         15g (1 kašičica) istopljenog maslaca

·         175ml jogurta sa medom ili jogurta sa vanilom

·         Sveže bobice

Priprema:

1.       Zagrejati pećnicu na 180°C. U pleh za pečenje dimenzija 39x27x2.5 cm sipajte orahe, CORN FLAKES bez glutena i ovas. U činijici pomešajte med i maslac, potom pospite po orasima i pahuljicama.

2.       Pecite 15 do 18 minuta, mešajući smesu povremeno, dok ne postane zlatno-smeđa.

3.       Musli poslužite sa prelivom od jogurta i bobica.