(RECEPT) Predlog za božićni kolač: Čokoladni panj

Obradujte najmilije ovim kremastim, slatkim rolatom...

Sastojci:

Patišpanj:

– 5 jaja
– 5 kašika šećera
– 2 kašike kakaa
– 100 g brašna
– 80 g mlevenih oraha
– narendana limunova korica
– vanilin šećer

Fil:

– 150 g putera
– 100 g šećera
– 2 pudinga od vanile
– 1/2 l mleka
– 50 g kokosa
– 2 banane

Krem za ukrašavanje:

– 1/2 l slatke pavlake
– 150 g rastopljene čokolade

Foto: Caitilin Childs/Flickr.com

Priprema:

Umutite u jednoj posudi mikserom belanca, a u drugoj žumanca i šećer (pomešan s vanilin šećerom) u koja ćete polako dodati brašno, kakao, orahe i limunovu koricu i na kraju dobijenu smesu izmešati sa belancima. Sipajte smesu u pleh i pecite patišpanj na temperaturi od 180° C oko 20 minuta.

U vrelo mleko sipajte šećer i puding od vanile, i kuvajte sve dok smesa ne postane gusta. U ohlađenu smesu dodajte kokos i puter i mutite dok se sve lepo ne poveže.

Ohlađeni patišpanj premažite filom, i na sredinu biskvita stavite dve banane. Uvijte patišpanj u rolat.

Trećinu patišpanja odsecite i prislonite dijagonalno uz ostatak rolata tako da dobijete oblik grane.

Umutite slatku pavlaku i rastopljenu čokoladu, i dobijenim kremom ukrasite božićni panj.