Zamislite ukusne krofne, pa još iz rerne! Spremite ih sami, veoma je jednostavno!
Sastojci
25 g svežeg kvasca
1 vanil šećer
2 jaja
malo soli
125 g putera (70 g za testo a 55 g za premaz krofni)
125 ml mleka
125 ml vode
550 g brašna
za punjenje krofni džem ili krem
Priprema
Kvasac pomešati sa brašnom i vanil šećerom, dodati jaja, vodu, mleko i rastopljen puter i umesiti fino i mekano testo. Ostaviti na toplom mestu da se udvostruči. Razviti testo (ali ne jako tanko), čašom vaditi krugove i ređati u tepsiju obloženu pek papirom premazanim rastopljenim puterom i ostaviti da još malo odstoje na toplom mestu. Krofne premazati preostalim rastopljenim puterom i peći u rerni zagrejanoj na 200*C oko 20 minuta. Vruće krofne opet premazati puterom, posuti kristal i prah šećerom i poslužiti (u špric za tortu staviti krem ili džem i napunite krofne)