Zamislite ukusne krofne, pa još iz rerne! Spremite ih sami, veoma je jednostavno!

 

Sastojci

25 g svežeg kvasca

1 vanil šećer

2 jaja

malo soli

125 g putera (70 g za testo a 55 g za premaz krofni)

125 ml mleka

125 ml vode

550 g brašna

za punjenje krofni džem ili krem

Priprema

Kvasac pomešati sa brašnom i vanil šećerom, dodati jaja, vodu, mleko i rastopljen puter i umesiti fino i mekano testo. Ostaviti na toplom mestu da se udvostruči. Razviti testo (ali ne jako tanko), čašom vaditi krugove i ređati u tepsiju obloženu pek papirom premazanim rastopljenim puterom i ostaviti da još malo odstoje na toplom mestu. Krofne premazati preostalim rastopljenim puterom i peći u rerni zagrejanoj na 200*C oko 20 minuta. Vruće krofne opet premazati puterom, posuti kristal i prah šećerom i poslužiti (u špric za tortu staviti krem ili džem i napunite krofne)



loading...