RECEPT: Svinjskim pečenjem u vinu okupite ukućane za stolom

Rešili smo da vam danas pomognemo i da vam damo ideju za nedeljni ručak. Garantujemo vam savršen ukus i miris! Uživajte u krugu porodice i PRIJATNO!

 

SASTOJCI:

1,5 kg svinjetine od šola ili ruže u komadu

1 l crnog vina

1 kašika gustina

so

krupno mleveni biber

suvi biljni začin

ulje

PRIPREMA:

Komad mesa dobro natrljajte sohu, suvim biljnim začinom i krupno mlevenim biberom, 

Ulje dobro zagrejte i sputsite meso da se brzo, sa svih strana malo isprži. Prebacite meso u pleh, a rernu zagrejte na 180 stepeni. 

Gustin razmutite u vinu, prelijte meso i stavite ga u rernu. 

Na umerenoj temperaturi dinstajte u vinu dok sasvim ne omakša. Meso izvadite iz rerne i iz pleha, gornju stranu po malo zasecite, stavite meso u suv pleh i nakratko vratite u rernu da se uhvati korica.

Prijatno!