Rešili smo da vam danas pomognemo i da vam damo ideju za nedeljni ručak. Garantujemo vam savršen ukus i miris! Uživajte u krugu porodice i PRIJATNO!
SASTOJCI:
1,5 kg svinjetine od šola ili ruže u komadu
1 l crnog vina
1 kašika gustina
so
krupno mleveni biber
suvi biljni začin
ulje
PRIPREMA:
Komad mesa dobro natrljajte sohu, suvim biljnim začinom i krupno mlevenim biberom,
Ulje dobro zagrejte i sputsite meso da se brzo, sa svih strana malo isprži. Prebacite meso u pleh, a rernu zagrejte na 180 stepeni.
Gustin razmutite u vinu, prelijte meso i stavite ga u rernu.
Na umerenoj temperaturi dinstajte u vinu dok sasvim ne omakša. Meso izvadite iz rerne i iz pleha, gornju stranu po malo zasecite, stavite meso u suv pleh i nakratko vratite u rernu da se uhvati korica.
Prijatno!