RECEPT: Učinite vrelu letnju noć nezaboravnom – afrodizijaci koji će vas odvesti direktno do vrhunca!

Ovi recepti su idealni ako želite da uzburkate strasti!

Afrodizijački recepti

Čokolada sa čilijem

– 100gr čokolade
– 500ml mleka
– 2 šipke vanile (rasečene po sredini)
– 2 kašike meda
– 10g mlevenog čilija
– 2g soli
– 5dl ruma

Dobro zagrejte mleko sa izvađenim semenom vanile i 10 minuta ostavite da stoji. Procedite i mleko ponovo ga zagrejte. Dodajte čokoladu i 125ml vode, i uz mešanje rastopite. Dodajte med, so, čili, rum i dobro promešajte.
Služi se veoma toplo.

Foto: Foter/jules:stonesoup / photo on flickr

Bola od jagoda

– 300g jagoda
– sok od jednog limuna
– 4cl sirupa od nane
– kašika sitno seckane nane
– 350ml piva
– flaša kisele vode

Jagode očistiti i prepolovite, stavite u jednu lepu posudu ili bokal.
Dodajte limunov sok, sirup, listove nane i pivo. Ostavite da stoji 20 minuta u frižideru. Dodajte kiselu vodu.
Napomena: Sveže jagode imaju dobru aromu, ali divlje su još bolje.

Voćna salata „Kazanova”

– 2 pomorandže
– 1 jabuka
– 2 sveže breskve
– 1 limun
– 8 cl kefira
– 4 cl likera od pomoramdže
– 2 kašike mlevenih badema

Oljušene pomorandže očistite od bele kožice i odvojite na kriške, jabuku i breskve oljuštite i isecite na tanke parčiće. Sve pomešajte, poprskajte limunovim sokom i posipajte bademom. Kefir i liker pomešajte i prelijte preko salate.

Pileće grudi u viskiji

– 2 komada pilećih grudi bez kože
– so,mleveni đumbir
– kašika maslaca
– 1 cm svežeg đumbira
– 2 cl viskija
– 1/2 šolje slatke pavlake
– žumance

Meso isecite na štapiće, posolite i posipajte đumbirom u prahu. Maslac zagrejte, dodajte meso, sitno sečen đumbir i propržite dok ne porumeni. Dolijte viski i flambirajte. Dodajte pavlaku i prokuvajte. Žumance umutite sa kašikom pavlake. Meso sklonite sa šporeta, dodajte umućeno žumance, promešajte. Po potrebi dodajte so.
Servirajte sa pastom ili pirinčem.