Ukolik oželite sočnu poslasticu sa sezonskim voćem, ovo je prava stvar za vas. Iskoristite priliku dok su jagode još sveže i dostupne i zasladite se ovim ukusnim mafinima koji mogu da posluže i kao ukusan doručak ili užina.m
Potrebno je:
– 1/4 šolje ulja,
– 1/2 šolje mleka,
– 1 jaje,
– rendana kora jednog limuna + sok,
– 125 g belog brašna,
– 90 g brašna od zelog zrna pšenice,
– 1/2 kašičice soli,
– kašičica praška za pecivo,
– 100 g kristal šećera,
– 50 g smeđeg šećera,
– šolja iseckanih jagoda.
Način pripreme:
1. Zagrejte rernu na 200 stepeni. U kalup za mafine stavite papirnate korpice.
2. U posudi srednje veličine pomešajte ulje, mleko, jaje i sok od 1 limuna.
3. U posebnoj posudi pomešajte rendanu limunovu koru, belo brašno, brašno od celog zrna pšenice, so, prašak za pecivo, beli i smeđi šećer. Dodajte smesi iseckane jagode. Zatim ovoj smesi dodajte i vlažne sastojke i sve pažljivo promešajte. Napunite smesom kalupe za mafine do 3/4 visine korpice.
4. Pecite u zagrejanoj rerni oko 25 minuta. Kada su mafini pečeni, sačekajte 10 minuta da se ohlade, pa ih izvadite iz kalupa i poslužite.