RECEPT: Ukusni i brzi mafini sa jagodama i limunom

Mafini sa jagodama
Pixabay.com

Ukolik oželite sočnu poslasticu sa sezonskim voćem, ovo je prava stvar za vas. Iskoristite priliku dok su jagode još sveže i dostupne i zasladite se ovim ukusnim mafinima koji mogu da posluže i kao ukusan doručak ili užina.m

 

Potrebno je:

– 1/4 šolje ulja,

– 1/2 šolje mleka,

– 1 jaje,

– rendana kora jednog limuna + sok,

– 125 g belog brašna,

– 90 g brašna od zelog zrna pšenice,

– 1/2 kašičice soli,

– kašičica praška za pecivo,

– 100 g kristal šećera,

– 50 g smeđeg šećera,

– šolja iseckanih jagoda.

Način pripreme:

1. Zagrejte rernu na 200 stepeni. U kalup za mafine stavite papirnate korpice.

2. U posudi srednje veličine pomešajte ulje, mleko, jaje i sok od 1 limuna. 

3. U posebnoj posudi pomešajte rendanu limunovu koru, belo brašno, brašno od celog zrna pšenice, so, prašak za pecivo, beli i smeđi šećer. Dodajte smesi iseckane jagode. Zatim ovoj smesi dodajte i vlažne sastojke i sve pažljivo promešajte. Napunite smesom kalupe za mafine do 3/4 visine korpice. 

4. Pecite u zagrejanoj rerni oko 25 minuta. Kada su mafini pečeni, sačekajte 10 minuta da se ohlade, pa ih izvadite iz kalupa i poslužite.