Volite krem bananice? Možete i sami da ih napravite. Evo i kako!
Sastojci:
Smesa:
– 600 gr šećera
– 30 gr (3 kesice) želatina
– 300 ml vode
– 1 ekstrat od banane
Preliv:
– 150 gr čokolade
– malo putera
– malo ulja
Priprema:
600 gr šećera kuvati sa 200 ml vode dok se ne rastopi šećer (kuvati četiri do pet minuta), a zatim u 100ml vode sipati tri kesice želatina. Kada se šećer istopi, taj sirup izručiti u plastičnu posudu i dodati natopljeni želatin.
Dobijenu smesu mutiti najmanje 15 minuta, dok ne postane gusta. U to dodati ekstrat banane i jos malo mutiti. Mogu se dodati i dva ekstrata ukoliko želite jači ukus.
Ovu smesu razliti u uljem podmazan pleh.
Kada se ohladi, rezati na kocke i preliti topljenom čokoladom. Kolač se može preliti i pre rezanja.