RECEPT za turski desert KESKUL: Podseća na rafaelo i pravi se za 15 minuta!

Desert se brzo pravi, ali još brže pojede! Veoma je ukusan, isprobajte ga!

 

Potrebni sastojci: 

– 5 dl. hladnog mleka
– 40 g. kokosa
– 60 g. brašna
– 80 g. sećera
– 1 kesica vanilin šećera

– 1 kasika maslaca

Za posipanje:

– malo seckanih nesoljenih pistaca ili pečenih lešnika i malo kokosa.

Priprema:

U malo veću šerpu stavite hladno mleko, kokos, sećer, vanil sećer, lagano sipajte brašno i sve dobro umutite žicom. Sve zajedno stavite na šporet da provri do keprestano mešate. Kad provri dodajte maslac i mešajte da se otopi.
Sklonite s vatre i sipajte u 4 manje posude.

Svaku prekrijte providnom folijom i ohladite par sati u frižideru.

Pospite sitno seckanim, neslanim pistaćima ili pečenim lešnicima i sa malo kokosa.

Prijatno!