RECEPT za zdravu varijantu BAUNTI ČOKOLADICE

Baunti
Pixabay.com

Jedna od najpopularnijih čokoladica koja nudi idealno osveženje je baunti. Bogat ukus kokosa u kombinaciji sa tamnom čokoladom malo koga ostavlja ravnodušnim. Pokušajte ovu zdravu varijantu čuvene poslastice i nećete se razočarati.

 

Potrebno je:

– 500 g tamne čokolade,
– 250 g kokosovog brašna,
– 150 ml bademovog mleka,
– zaslađivač po želji (stevia).

Način pripreme:

U posudi pomešajte kokos i zaslađivač po želji pa promešajte dobro kašikom.

Polako krenite da dodajete mleko uz mešanje. Smesa treba da bude čvrsta i kremasta. Ostavite da odstoji 15-ak minuta kako bi kokos omekšao.

Vlažnim rukama napravite željene oblike štanglica od smese kokosa i mleka. Složite ih na papir za pečenje i stavite u frižider na 20 minuta kako bi se stvrdnule i kako bi se sprečilo mrvljenje.

U međuvremenu, čokoladu istopite na pari tako da dobijete gustu smesu.

Iz frižidera izvadite kokos štanglice pa ih nežno, jednu po jednu, uranjajte u otopljenu čokoladu, uz pomoć dve kašike. Potrebno je da pločice budu sa svih strana obložene čokoladom.

Kada izvadite pločice, pustite da višak čokolade iscuri pa ih vratite na papir za pečenje.

Ostavite u frižideru da se čokolada stvrdne i uživanje može da počne!