RECEPT za zdravu varijantu SNIKERS ČOKOLADICE

Snikers
Sxc.hu/Sarej

Ukoliko ste ljubitelj Snikers čokoladica, ali vodite računa o ishrani, uz pomoć ovog recepta možete da uživate u svojoj omiljenoj poslastici bez griže savesti.

 

Potrebno je:

Za podlogu:

– 80 g badema,
– 80 g urmi,
– malo himalajske soli,
– 2 kašike kikiriki putera,
– 1 kašika maca praha (po želji),
– 40 g pečenog i slanog kikirikija.

Za punjenje:

– 80 grama urmi,
– 1 kašičćica ekstrakta vanile,
– 3 kašike vode.

Preliv:

– 80 g tamne čokolade,
– 1 kašičica kokosovog ulja.

 Način pripreme:

Urme stavite u toplu vodu na 10-ak minuta, pa im ogulite kožicu i očistite od semenki.

U blenderu pomešajte bademe, urme, so, kikiriki puter i maca prah. Kada dobijete jednoličnu smesu, ona treba biti čvrsta i kompaktna. Nežno umešajte i slani, prženi kikiriki.

Zatim rasporedite smesu u tepsiju tako da bude jednake debljine. 

U blenderu pomešajte urme i ekstrakt vanile. Dodajte kašiku po kašiku vode dok smesa ne postane glatki krem. Nežno je prespite preko podloge i nožem razmažite po celoj površini.

Na pari istopite tamnu čokoladu sa kokosovim uljem. Prelijte preko krema i ravnomerno rasporedite.

Tepsiju stavite u frižider na najmanje 2 sata.

Zatim isecite na pločice željene veličine i uživajte!