Ukoliko ste ljubitelj Snikers čokoladica, ali vodite računa o ishrani, uz pomoć ovog recepta možete da uživate u svojoj omiljenoj poslastici bez griže savesti.
Potrebno je:
Za podlogu:
– 80 g badema,
– 80 g urmi,
– malo himalajske soli,
– 2 kašike kikiriki putera,
– 1 kašika maca praha (po želji),
– 40 g pečenog i slanog kikirikija.
Za punjenje:
– 80 grama urmi,
– 1 kašičćica ekstrakta vanile,
– 3 kašike vode.
Preliv:
– 80 g tamne čokolade,
– 1 kašičica kokosovog ulja.
Način pripreme:
Urme stavite u toplu vodu na 10-ak minuta, pa im ogulite kožicu i očistite od semenki.
U blenderu pomešajte bademe, urme, so, kikiriki puter i maca prah. Kada dobijete jednoličnu smesu, ona treba biti čvrsta i kompaktna. Nežno umešajte i slani, prženi kikiriki.
Zatim rasporedite smesu u tepsiju tako da bude jednake debljine.
U blenderu pomešajte urme i ekstrakt vanile. Dodajte kašiku po kašiku vode dok smesa ne postane glatki krem. Nežno je prespite preko podloge i nožem razmažite po celoj površini.
Na pari istopite tamnu čokoladu sa kokosovim uljem. Prelijte preko krema i ravnomerno rasporedite.
Tepsiju stavite u frižider na najmanje 2 sata.
Zatim isecite na pločice željene veličine i uživajte!