RECEPT: Zagrejte se u ovim hladnim danima uz pomoć kuvanog vina i rakije

Jedino što može da nas zagreje u ovim hladnim zimskim danima su kuvano vino i kuvana rakija

Nema te kuće u kojoj se bar jednom u toku zimene skuva rakija ili vino. Naravno, poznato je da nas to najefikasnije ugreje u ovim hladnim zimskim danima.

Naravno da postoji više načina da se naprave ova dva napitka, ali mi vam donosimo dva najbolja recepta.

KUVANO VINO

Sastojci:

Crno vino

Šećer

Voda

Kranfilić, cimet, pomorandža ili suva šljiva

 

Recept:

 

U kafenu džezvu stavite dve – tri kašičice šećera ( prema sopstvenom nahođenju) sačekajte da se se šećer karamelizuje i primi žućkastu boju. Zatim dodajte crno vino i malo vode. Dok se kuva dodajte karanfilić i sklonite sa vatre. Umesto karanfilića možete da stavite krišku pomorandže, suvu šljivu ili cimet.

 

 

KUVANA RAKIJA

Sastojci:

Rakija

Šećer

Voda

Recept:

 

Stavite kašiku –  dve u džezvu, sačekajte da se šećer karamelizuje, a zatim dodajte rakiju i vrlo malo vode. Sačekajte da provri.

 

Ostaje vam da skuvate ove napitke i da u društvu uživate u zimskim čarolijama.