RECEPT: Zasladite se domaćim eurokremom

Budite sigurni šta vaša deca jedu, pa umesto da kupujete, sami pripremite omiljeni čokoladni namaz.

Sastojci:

150 ml mleka
250 g šećera
200 g margarina
200 g mleka u prahu
100 g čokolade
1 vanilin šećer

Priprema:

 

1. Stavite mleko, šećer i margarin na laganu vatru da se istope i sjedine. Kada se prokuva, sklonite sa šporeta, umešajte vanilin šećer i mleko u prahu. Mešajte žicom ili mutite mikserom i pazite da ne bude grudvica.

2. Smesu podelite na 2 dela. Prvi treba da ostane beo, a u drugi ubacite čokoladu i mešajte da se istopi (dok je smesa još vruća). U neki dublji sud sipajte obe smese odjednom (jednu držite u levoj, drugu u desnoj ruci) i ostavite da se ohladi.

3. Domaći eurokrem nije mnogo gust, ali ne sme da bude redak. Umesto da sve sipate u jednu posudu, možete i u nekoliko manjih.