Oduševiće vas osvežavajući kolač zavodljive hrskave teksture, ukusan je i zdrav, a deca će ga obožavati.

 

Potrebno je:

– 1 ½ šoljica brašna,
– šoljica ovsenih pahuljica,
– 3 kašike smeđeg šećera,
– narendana korica pola limuna,
– pola kašičice praška za pecivo,
– malo soli,
– pola kašičice cimeta,
– 70 ml ulja,
– 3 kisele jabuke, tanko isečene,
– 50 g naseckanih oraha,
– šećer u prahu za posipanje.

KOLAČ BEZ GLUTENA: Probajte i shvatićete u čemu je razlika (RECEPT)

Način pripreme: 

1. Rernu zagrejte na 180 stepeni.

2. Posudu za pečenje lagano podmažite i pobrašnite. U činiji pomešajte brašno, ovsene pahuljice, limunovu koricu, prašak za pecivo, so i cimet. Dodajte ulje pa  pomešajte tako da dobijete smesu koja se mrvi.

3. Odvojite 2/3 smese pa je čvrsto utisnite na dno posude za pečenje. Na to stavite kriške jabuka. U ostatak smese dodajte naseckane orahe pa je pospite po jabukama i utisnite dlanom. Pecite 30 do 35 minuta. Potpuno ohladite pre sečenja. Po želji možete posuti šećer u prahu po kolaču.



loading...