RECITE ZBOGOM CRVENILU I IRITACIJI: Ako sređujete dlačice BRIJAČEM ovoga se MORATE PRIDRŽAVATI

brijanje
pixabay.com

Iako se čini da je dovoljno uzeti brijač i napraviti nekoliko poteza ošticom kako bi se uklonile dlake sa tela, zapravo postoji pravi i pogrešan način brijanja.

 

Prvo od svega, ne bi trebalo da koristite stari brijač koji duže vreme stoji odlažen u vašoj tuš kabini.

Oštrica može da traje od jednog do dva meseca, u zavisnosti od toga koliko se često brijete. Kada je brijač nov, moći ćete lepo da uklanjate dlačice, a vaše telo neće imati iritacije – ističe Ada Bulding, mandžer iz kompanije “Žilete Venus”.

Kao najveću grešku koju ljudi prave, Adam ističe da previše pritiskaju brijač na kožu. Ovo može da izazove brojne neprijatnosti, ali i posekotine.

Kako biste se lepo obrijali postoje tri pravila koje treba da ispoštujete:

 

Hidrirajte dlačice

Topla voda će hidrirati dlaku, odnosno natopiti je vodom i omekšati. Na ovaj način, brijanje će biti mnogo lakši i ugodniji zadatak.

Koristite gel ili kremu za brijanje

Pored tople vode, gel ili krema će takođe hidrirati dlaku (suvo brijanje zaboravite!).

Pored toga, Adam ističe da ćete na ovaj način moći da uočite da li ste neke delove propustili da obrijete. Ako nemate gel za brijanje, kao zamenu možete koristiti kokosovo ulje.

Investirajte u brijač sa više oštrica

Kako biste se brže obrijali i bili sigurni da ste uklonili sve dlačice, ali i sa manje pritiska uklanjali dlake, koristite brijač sa više oštrica.

– Brijač sa pet oštrica je najbolji – savetuje Bolding.