Sama priznaje da je to rezultat velikog truda i rada. Zdravo se hrani, četiri puta nedeljno radi intenzivne treninge i disciplinovana je kad god izlazi. Iako mnogima nije finansijski moguće da sebi priušte ličnog trenera ili kuvara, postoje neke tajne linije slavne pevačice koje možete kopirati i uklopiti u svoj život.

Pametno koristi vreme

Dženifer Lopez trenira sa Dejvidom Kirsčom, trenerom koji je zaslužan za izgled još nekih slavnih dama, poput Kejt Apton, Hajdi Klum i En Hetavej. Popularni trener za Insider je otkrio da za dobar izgled nije potrebno svaki slobodan trenutak posvetiti teretani.

Prošlo je vreme kad se treniralo dva do tri sata. Džej Lo je gotova za 30 do 45 minuta – kaže.

Lopez maksimalno koristi svaki trenutak koji provodi trenirajući. Radi vežbe koje aktiviraju više mišićnih grupa istovremeno i zato u kraćem periodu odradi trening za celo telo.

Uživa u takmičenju sa verenikom

Džej Lo pronašla je srodnu dušu sa kojom se slaže u svakom pogledu, pa tako i po pitanju fitnesa. Često ih možemo videti zajedno u teretani gde treniraju i takmiče se. Time im trening predstavlja izazov. Čak i najdosadniji treninzi mogu postati zabavni kad imate dobro društvo.

Začinjava rutinu

Da joj ne bi postalo dosadno, Dženifer voli da začini rutinu. Neprestano uči nešto novo. Pripremajući se za ulogu u filmu “Hustlers”, učila je ples oko šipke.

Slavna instruktorka Džilian Mičels smatra da je to krucijalno i savetuje da menjate rutinu barem svake dve nedelje i tako maksimizirate sagorevanje kalorija i vežbanje učinite zabavnim delom svoje svakodnevne rutine.

Hidratacija joj je prioritet

Džej Lo pazi šta jede, ali i šta pije. Ne konzumira alkohol, kofein i napitke sa šećerom, piše index.hr. Svakog dana popije nekoliko litara vode jer dobro zna da to pomaže oporavku mišića koji je važan za njihov rast i snagu.

Daje sebi zdrave nagrade

Pevačica voli da nagradi sebe na kraju treninga nečim zabavnim i opuštajućim. Voli da pojede nešto zdravo i provodi vreme sa decom, otkrila je za časopis “Hello!”, piše index.hr. Zdrave nagrade nakon treninga su odličan način da treninge počete da povezujete sa nečim pozitivnim u čemu možete uživati.

Vežba ujutru

Svi imaju omiljeno vreme u danu za treniranje, a za Džej Lo su to jutarnji sati.

Zdravo se hrani

Tanjir Dženifer Lopez sastoji se od puno proteina, svežeg povrća, celih žitarica i šake orašastih plodova. Iako se podvrgnula desetodnevnom izazovu bez šećera i ugljenih hidrata, obično nije pobornik restriktivnih dijeta pa jede i slatki krompir, kinou, integralnu rižu, ovsenu kašu i tako telu osigurava energiju za dan. Kad izađe na večeru, poješće salatu i ribu i, naravno, popiti puno vode.

Sluša svoje telo

Iako se ne boji da testira telo, zna koje su njene granice. Uvijek osigura sebi dovoljno sna (osam sati) jer zna koliko je oporavak važan za formu tela.