REKAO DA NEĆE VIŠE DA DAJE IZJAVE, PA SE OPET OGLASIO: “Lečić može samo da leči, a nikako da truje i siluje” (VIDEO)

Glumac Branislav Lečić u policijskoj stanici proveo je punih sedam sati, dajući iskaz povodom tvrdnji glumice Danijele Štajnfeld, koja ga je optužila da ju je silovao 2012. godine. Kada je konačno napustio stanicu, glumac nije želeo da daje nikakve izjave, ali se potom ipak oglasio. Dva puta.

Prinscreen Facebook/branislav.lecic.official

Podsetimo, Danijela Štajnfeld je prošle nedelje u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu optužila glumca Branislava Lečića za silovanje.

Lečić je oko 12 sati fotografisan kako izlazi iz svoje kuće. On je mahnuo okupljenim fotografima i novinarima. Dva sata kasnije, u pratnji advokata je stigao na saslušanje.

Davanje izjave može da traje do četiri sata, što je Lečić i maksimalno iskoristio, prenela je reporterka Televizije Prva u 18 sati. Kada je Lečić dolazio u stanicu, jedan muškarac ga je vređao, prenosi reporterka sa mesta zbivanja.

Kako prenose pojedini beogradski mediji, na saslušanju je negirao optužbe i rekao je da želi da bude ispitan na poligrafu, što je on sam i ranije u izjavama najavio.

Više javno tužilaštvo u saradnji sa policijom vodi predistražni postupak povodom navoda Danijele Štajnfeld, a Lečić tvrdi da nije kriv. Lečić još nije osumnjičen, niti je pod istragom, već kada prikupi dovoljno dokaza, tužilac će odlučiti da li će pokrenuti istragu protiv Lečića i za koje krivično delo.

OPET SE OGLASIO! Lečić pisao na Fejsbuku, ovog puta “potkačio” MINISTARKU MIHAJLOVIĆ (FOTO)

Lečić je izbegao davanje izjava medijima jer je policiju oko 21.20 napustio na drugi izlaz od onoga na koji je ušao, a gde su ga čekali brojni novinari. Odvezao se kolima koja su ga čekala ispred policije.

Lečić je, ipak, nakon informativog razgovora u policiji povodom optužbi koleginice Danijele Štajnfeld da ju je silovao, izjavio je da je zadovoljan profesionalnim pristupom koji su pokazali službenici policijske uprave i postupajući zamenik javnog tužioca.

Pozvao je sve medije da ga više ne kontaktiraju na ovu temu, jer neće davati izjave.

Ipak, Lečić se nakon toga ipak obratio – preko društvenih mreža. Oko 22.30h objavio je i video-poruku na svom Fejsbuk nalogu.

“Samo za moje partijske drugove i sve one ljude koji su ostali uz mene jer znaju da Lečić samo može da leči, a nikako ne može da truje i da siluje. Znajte da sam sedam i po sati davao izjavu, da je sve prošlo profesionalno i da sam poligraf prošao”.

“NE VERUJEM DA JE LEČIĆ SILOVAO DANIJELU”: Glumac stao uz kolegu, dobri su prijatelji godinama (FOTO)