KOŠTALA JE “PAPRENO”: Ova reklama je promocija jedne zemlje, a u njoj igraju velike GLUMAČKE ZVEZDE (VIDEO)

reklama
Print screen/You Tube

Reklamu premijerno prikazanu na Superbolu, u kojoj igraju svetski poznati glumci videlo preko 110 miliona ljudi, a na društvenim mrežama čak 412 miliona! Šta mislite koliko je koštala?

 

Ova reklama je najambiciozniji i naskuplji marketinški potez koju je australijska turistička organizacija do sad napravila.

Američka televizijska mreža NBC naplaćivala je oko pet miliona dolara za 30 sekundi emitovanja reklame, tokom meča engleskih Patriota i Orlova iz Filadelfije. Turistička organizacija Australije je “izboksovala” ugovor sa NBC vredan 18 miliona, koji uključuje emitovanje na Superbolu, ali i mnoge druge reklamne mogućnosti.

Cilj ove skupe prezentacije je da se Amerikancima “zemlja kengura” prikaže kao najbolja destinacija za odmor narednih godina.

Deluje kao trejler za film, pa su mnogi pomislili da ćemo uskoro gledati nastavak popularnog filma “Krokodil Dendi”. Uloge u reklami tumače Margo Robi, Pol Hogan, Rasel Krou, Hju Džekemen, Kris Hemsvort i mnogi drugi.

Strani mediji pišu da su Margo Robi i Rasel Krou dobili SAMO 20 hiljada dolara za snimanje ove reklame ( a pojavljuju se na sekund), dok je ceo budžet iznosio čak 38 miliona dolara!

Superbol je najveći televizijski događaj u Americi, koji prati oko 111 miliona ljudi.

Pogledajte reklamu.loading...