Rešena večita dilema: Evo kako da PRAVILNO odmrzavate meso

Pročitajte kako je najbolje i najbezbednije odmrzavati meso!

 

Mnoge domaćice skladište meso u zamrzivač kako bi im bilo pri ruci prilikom pripremanja obroka. Ukoliko ste i vi jedna od njih, sigurno ste se nekada pitali da li se meso nakon odmrzavanja može opet zalediti.

Svima nam se nekada dogodi da iz zamrzivača izvadimo previše mesa i nakon što se odmrzne shvatimo da je taj jedan odrezak viška.

Stručnjaci tvrde da u situaciji kad ste meso odmrzavali tako što ste ga iz zamrzivača prebacili u frižider, bez ikakvog straha ga možete vratiti u zamrzivač. Ali, budite svesni da sa sledećim zamrzavanjem vaše meso gubi na kvalitetu ukusa i teksture.

Ne samo da meso tokom odmrzavanje gubi vodu, nego će se ponovnim zamrzavanjem stvoriti ledeni kristali unutar strukture mesa, koji će uticati na njegova vlakna, pa ćete na kraju imati prilično suv komad mesa.

Naravno, sigurnost mesa zavisiće od toga kako ste s njim postupali. Najbolji način odmrzavanja je dakle u frižideru, u hladnoj vodi ili u mikrotalasnoj.

Ali nikako ne na sobnoj temperaturi ili, još gore, u posudi s vrućom vodom.