Ovo prirodno sredstvo za čišćenje će vam pomoći da očistite buđ između pločica – bez ikakvih loših posledica. Veoma je jednostavno za pravljenje, a rezultat će vas oduševiti!

 

Drage naše domaćice, kao što ste primetile, često vas upozoravamo da prestanete da kupujete skupa sredstva za čišćenje, prepuna raznih štetnih hemikalija i toksina, jer mogu biti vrlo opasna. Umesto toga, najbolje je da koristite prirodna sredstva, koja uz pomoć nekoliko namirnica lako možete da napravite same, kod kuće.

Za danas smo vam pripremili jednostavan trik uz pomoć kojeg ćete otkloniti buđ u vašoj tuš kabini, kadi ili kuhinji. 

Ovo domaće sredstvo je izuzetno efikasno, a zahteva samo nekoliko sastojaka, koje najverovatnije već imate u svojoj kuhinji: soda bikarbona, limunov sok i alkoholno sirće.

Kako da napravite domaće sredstvo za čišćenje buđi?

UPUSTVO I POSTUPAK: Za početak, potrebno vam je pet litara vode, polovina sode bikarbone, trećina šolje limunovog soka i četvrtina šolje alkoholnog sirćeta. Prvo ćete sipati sodu bikarbonu u vodu i dobro promešati. Nakon toga, dodaćete limunov sok, a zatim polako dosipajte sirće. Sačekajte malo da se završi hemijska reakcija i vaše sredstvo će biti spremno za upotrebu, piše webtribune. 

Kako da koriste napravljeno sredstvo? Lako! Prvo ćete naneti gotovu mešavinu na vaše pločice pomoću sunđera ili prskalice, zatim ih istrljajte četkom – rezultat će biti neverovatan!