RIJALITI PREKINUT ZBOG TRAGEDIJE: Učesnik pao na poligrafu, pa izvršio samoubistvo

Britanska televizijska mreža ITV u sredu je prestala da emituje svoj tok-šou, posle samoubistva muškarca koji je u toj emisiji gostovao nekoliko dana pre smrti.

printscreen/youtube.com/Nobet

Emisija je prestala da se prikazuje još u utorak posle smrti Stiva Dajmonda (63), zbog koje se mreža našla na meti kritike, pa i iz vrha vlade.

– S obzirom na težinu nedavnih događaja, odlučili smo da prekinemo emitovanje šoua Džeremija Kajla – rekla je u sredu izvršna direktorka televizije Karolin Makal.

Tabloid “San” piše da je Stiv Dajmond umro zbog predoziranja morfijumom, a njegovo telo je deset dana nakon učešća u emisiji koja je trebala da se prikaže u ponedeljak pronašao vlasnik stana u kom je živeo.

Dajmondova bivša devojka Džejn Kalahan objasnila je za tabloid da su se rastali nakon što je on gostovao u televizijskom šou i pao na detektoru laži kada je trebalo da potvrdi da je nije nikada prevario.

Pre smrti Dajmond je poslao Jane SMS u kojem joj je rekao da ne može živeti bez nje, posvedočila je Kalahanova i rekla da je Dajmond bio depresivan.

– Ovaj slučaj jako zabrinjava – istakao je portparol britanske premijerke.

Televizijska mreža se već ranije našla na naslovnim stranama novina nakon smrti dvoje bivših učesnika televizijskog rijaliti šoua Love Island, koji su pronađeni obešeni.

– Šou Džeremija Kajla imao je vernu publiku i ekipa je predano radila četrnaest godina, ali došao je trenutak da se skine s programa – rekla je urednica Makal i dodala da je “osoblje ITV-a u mislima sa porodicom i prijateljima Stiva Dajmonda”.