Tema ovogodišnje Met Gale, najvećeg modnog događaja u godini, bila je Nebeska tela: Moda i katolička mašta. Na jednom mestu su se okupili najpoznatiji kreatori čija su umetnička dela od garderobe, nosile najveće zvezde današnjice.

 

Niko nije ostao ravnodušan: Mnogi su oduševljeni kreacijama ali među komentarima našli su se i oni koji smatraju da ovakva moda prevazilazi granice dobrog ukusa i da su kreacije pomalo uvredljive. 

Sama tema večeri, vera i religija, oduvek su sporna društvena pitanja a tako javno i bez uzdržavanja predstaviti scene iz sakralne hrišćanske istorije na korsetima i šlepovima, krila na leđima, ili oreol na glavi, u mnogima su izazvale negativne reakcije.

 

Rijana je na društvenim mrežama proglašena “kraljicom” večeri ali gde ima hvale, ima i kritike. Naime mnogi smatraju da je slavna pevačica preterala i da ne može bas svako da nosi papsku mitru  na glavi.

 

Među favoritima večeri, našla se i Kejti Peri, ali kao i Rijana, mnogi komentari navode da je ovo preterivanje u svakom smislu, i da je u neku ruku ruganje religiji.

 

Kraljica skandala godinama unazad, Madona, na glavi nosi krunu koja se najčešće vezuje za ikonografiju same Bogorodice. Kruna sa krstovima na glavi Bogorodice koja je predstavljena kao regina coeli, odnosno kraljica nebesa,  često se može videti na predstavama kako u katoličkim tako i pravoslavnim crkvama. 

Ipak, modne kreatore to nije sprečilo da je stave na glavu pevačice Madone.

 

 Manekenka Rouzi Hantington Vajtli, nosila je nešto jednostavniju haljinu ali je zato njenu glavu krasio zlatni oreol. Ponovo su mnogi ovo smatrali izuzetno uvredljivim.

Neočekivano, Kim Kardašijan je ove godine pobrala većim delom simpaije i dobre kritike, bez prevelikih zamerki, budući da je nosila jednostavnu zlatnu haljinu,  sa samo nekoliko krstolikih motiva na njoj. Većina smatra ovo umerenim i mnogo prikladnijim u odnosu na druge zvezde.

Kako se vama sve ovo čini? loading...