Rokenrol prašenje: Starčevo za vikend kao Las Vegas!

Prava rokenrol fešta desiće se u subotu, 28. juna u Starčevu nadomak Pančeva. U okviru šestog Ex Yu Rock Festa, nastupiće Van Gogh, Babe, Goran Bare i Majke i mnogi drugi.

– Bez obzira što se Ex YU Rock Fest ne dešava u (Las) Vegasu nego u Starčevu, to veče će Starčevo biti Vegas i vatromet rokenrol muzike – poručio je frontmen Van Gogha Zvonimir Đukić-Đule.

Posle kultnih Baba koje počinju  svirku od 21:30 na stadionu FK Borac u Starčevu, na binu se od 23 sata penje Van Gogh, a Đule je najavio za Starčevo “dosta pesma s prethodnih albuma i, s obzirom da je početak turneje ‘Licem u lice’ povodom aktuelnog albuma ‘Neumeren u svemu’, na set listi će se naći veći broj pesama sa aktuelnog albuma”.

Ulaznice se mogu kupiti po ceni od 400 dinara preko Turističke organizacije Pančeva i Doma kulture Starčevo, kao i na dan održavanja festivala na ulazu u opštinski stadion u Starčevu.

Program otvaraju mladi bendovi Kasirke iz Beograda i Final iz Pančeva, koji sviraju između 19 i 20, a potom sledi Bijelo dugme tribute od 20 časova. Za kraj su ostavljeni od 00:30 Goran Bare i Majke.

– Koncepcija festivala je takva da se trudimo da održimo duh vremena kada se na ovim prostorim svirao najbolji rokenrol. Svake godine, pa i ove, pružamo priliku mnogobrojnoj publici da uživa u svirci najboljih grupa sa Ex YU prostora – istakao je organizator festivala Petar Andrejić.

Kako je najavljeno, šesti Ex YU Rock Fest imaće i humanitarni karakter, pošto će deo festivalskih prihoda biti namenjen za pomoć ugroženima u poplavama u Srbiji.

Muzičar, legendarni voditelj radio Beograda 202 i tradicionalni voditelj Ex YU Rock Festa Vlada Džet Janković smatra da je starčevački open air festival odličan primer i način da se “rokenrol revitalizuje na prostorima Srbije”.

– Nije rokenrol samo Beograd, Niš i Novi Sad. Publika postoji svuda, i u Starčevu, Plandištu, Bavaništu… U Starčevu imamo dva benda koja su u ovom trenutku u samom vrhu Ex YU rok scene Van Gogh i Majke. Mislim da je ovakav sastav mnogo jači od drugih festivala koji su bombastičniji i prisutniji u medijima – ocenio je Džet.