Mnoštvo bezrazložnih briga i strahova sprečava nas da se posle “izvesnih” godina i razvoda, rastanaka i sličnih emotivnih “brodoloma” upustimo ponovo u avanturu upoznavanja potencijalnih partnera.

Lisa Koupland je i sama prošla tim trnovitim putem, posle dva razvoda i nekoliko neuspelih poznanstava preko Interneta. Razgovor sa lajfkouč specijalistom za upoznavanje partnera pomogao joj je, ali i otkrio da mladim ženama ne može da se do kraja poveri. Zato je, proučavajući muke njoj sličnih i upoređujući alate koji mogu da pomognu svim generacijama, napravila sopstveni sistem za pomoć ženama starijim od 50 godina.

1. Donesite odluku da više nema izgovora.

Ono što nama izgleda kao sasvim dobar “razlog” može, zapravo, biti običan izgovor. A upravo izgovori mogu biti prepreka da najzad upoznamo onog Pravog. Sjajnih ljudi ima svuda, tako da je rečenica “više nema pravih” običan izgovor. Takve su i rečenice “nemam vremena da se s nekim upoznajem”, “nemam vremena za zabavljanje” a naročito rečenica “svi muškraci su kreteni” – običan spisak izgovora.

Izgovorima se obično služimo onda kad smo nesigurni i ne znamo šta da radimo. Zato, ako ih primetite u svom repertoaru, proverite da li vas upravo želja da ostanete u bezbednom “singl” izdanju navodi da nalazite izgovore. Takođe, proverite da li zaista želite saputnika u životu: možete imati ili izgovore ili rezultate. Šta je vaš izbor?

2. Ne borite se protiv straha. Strahujte i – krenite na sastanak.

Strahove često izaziva ego, čuvajući nas tako od povreda. Ako i sama pomisao na ljubavni sastanak u vama izaziva strah – od odbacivanja, poniženja, greške, nepoznatog – to je potpuno prirodno i svojstveno je svima. Ono po čemu se žene koje upoznaju odgovarajuće partnere razlikuju od žena koje ostaju same jeste u tome što one odlaze na ljubavne sastanke uprkos strahu.

Napustite svoju sigurnu zonu

Šta možemo da uradimo? Možemo da se obratimo upravo tom strahu – da ga upitamo: šta je to što želi da nam poruči? Zabeležite svoje misli u dnevnik. Naravno da će vam biti potrebna i hrabrost da se izložite mogućnosti da budete povređeni. Ali susret sa izvorom svog straha često nije ni blizu toliko strašan kao strah sam.

3. Budite spremni da napustite svoju sigurnu zonu.

Većina nas izbegava neprijatnosti baš kao da je reč o nekoj strahoti! A baš su neprijatnosti i nelagode dobra prilika da se razvijamo, da u životu dostignemo ono što želimo. Takođe, neprijatnosti obično kratko traju, a sledeća mantra može da bude od velike koristi:

Spremna sam za ljubavni sastanak. Želim da upoznam nove muškarce čak i ako se osećam neprijatno. Znam da je neprijatnost prilika za razvoj, a razvoj znači i da ću ostvariti svoj san i upoznati muškarca s kojim želim da delim svoj život.

4. Preduzmite aktivnosti koje vode ka ljubavnom sastanku.

Bilo bi lepo kad bi Pravi prosto zakucao na vaša vrata. Nažalost, život tako ne funkcioniše. Ako ostajete kod kuće, uz televizor, s ljubimcem ili hrpom prekovremenog posla, nećete upoznati muškarca kakvog priželjkujete. Osmehnite se oko sebe, prihvatite flert, upoznajte nove ljude – online i offline – zamolite prijatelje i članove porodice da vas imaju na umu kad upoznaju nove ljude – i sve ove aktivnosti mogu voditi ka pravom ljubavnom sastanku. S Pravim.loading...