RTS ZATAMNJEN U KOMŠILUKU: Bjelogrlić zabranio “SENKE NAD BALKANOM” u Hrvatskoj!

Dragan Bjelogrlić
Printscreen

Dragan Bjelogrlić za domaću štampu rekao da je zabranio da njegova hit serija bude emitovana u Hrvatskoj, signal RTS-a zatamnjen!

 

Seriju “Senke nad Balkanom” Dragana Bjelogrlića, koju domaća publika prati na Radio-televiziji Srbije, iz regiona za sada neće gledati jedino Hrvati, prenosi domaća štampa.

Hrvatima navodno smeta istorijska “škakljivost” serije, a izvor “Informera” tvrdi da su želeli da najpre vide kako će biti prikazan Ante Pavelić, pre nego što donesu odluku o kupovini i emitovanju. Signal RTS-a je zato, po želji autora serije, “zatamnjen” nedeljom uveče kod hrvatskih kablovskih operatera, prenosi taj list.

Zabranili smo seriju tamo. Znam da je publika traži i nadam se da će imati priliku da je vidi. Ali ako su čekali da vide kako će Pavelić biti prikazan, onda mi nisu jasni. Šta su mislili, da će biti narodni heroj – kratko je rekao Bjela za “Informer”.

U Hrvatskoj je svim televizijama sa nacionalnom frekvencijom prezentovan i ponuđen projekat. Čekamo odgovor – rekli su na Javnom servisu.