RUŠIMO STEREOTIPE: Da li muškarci više vole plavuše ili brinete?

Pixabay

Ako pogledate bilo koji popis najseksipilnijih, najprivlačnijih ili najpoželjnijih devojaka, na popisu će se naći više brineta nego ostalih devojaka.

Otkud onda mit da muškarci najviše vole plavuše? Ili je to samo stereotip?

Rekli bismo da se radi samo o pretpostavci, a evo i razloga za takvo mišljenje. Donosimo vam deset razloga zašto muškarci više vole brinete.

Brinete se smatraju zrelijim ženama: Nedavno sprovedena istraživanja su pokazala da muškarci percipiraju žene sa plavom kosom mlađima od brineta i obrnuto.

Dok ovo možda i jesu odlične vesti za plavuše, budući da svaka žena želi izgledati mlađe, mladost se takođe poistovećuje sa nezrelošću i površnošću. Sa ovog gledišta, brinete su u prednosti, pošto ih muškarci smatraju zrelijim.

Za brinete se misli da imaju više samopouzdanja: Mnogo muškaraca veruje da su nezavisnije i samopouzdanije, što je odlično za muškarce koji se boje da će izgubiti svoju nezavisnost u vezi. Takođe, one ostavljaju utisak da znaju kako da se izbore same i da mogu ostvariti brojna dostignuća bez imalo pomoći. Za plavuše se, sa druge strane, smatra da im nedostaje samopouzdanja i da su previše nametljive.

Seksi zena
Pixabay.com

Oni misle da su brinete ozbiljnije: Muškarcima je jednostavnije da priđu plavuši u parku ili baru, pošto su one pristupačnije i komunikativnije od brineta. Ovo ide ruku pod ruku sa učestalim verovanjem da plavuše vole da se zabavljaju i da su otvorenije za nova poznanstva, dok se od brineta očekuje da budu ozbiljnije i da znaju da budu mirne i povučene.

Muškarac koji traži devojku samo za koketiranje verovatnije će pre odabrati plavušu, dok će muškarac koji traži ozbiljnu vezu verovatno odabrati brinetu.

Oni veruju da su brinete manje temperamentne: Temperament i strast su odlične karakteristike osobe – u filmovima, ali ne i u stvarnom životu. Lupanje vratima, bacanje tanjira, vrištanje i razbijanje vaza – zvuči li to kao nešto što želite u vašoj svakodnevici?

Istraživanja pokazuju da muškarci smatraju kako su plavuše za nijansu temperamentnije od brineta, što je i razlog zašto bi se u izboru između istih odlučili za brinete. Prema mišljenju muškaraca, crvenokose žene imaju najviše naglu narav.

Za brinete se veruje da su sposobnije: Istraživanja pokazuju da žene sa smeđom kosom i bez šminke imaju veće izglede da dobiju posao nakon razgovora. Jednostavno ostavljaju utisak sposobnosti i preferiraju ih poslodavci. Muškarci uopšteno misle kako su brinete sposobnije, što može biti korisno prilikom planiranja putovanja, prilikom slanja žalbi ili kada dođe do greške pri rezervaciji sobe u hotelu.

pixabay.com

Za brinete se misli da zarađuju više novca: Ova pretpostavka je usko povezana sa onom koja govori kako su brinete sposobnije. Istraživanja su dokazala kako su brinete češće plaćene više od plavuša, za isti posao. Ovo su naročito dobre vesti za one muškarce koji nemaju sopstvena primanja ili za one koji ih imaju, ali ne žele potrošiti sve što zarade na njene nove cipele i odeću.

Za brinete se misli da su inteligentnije: Činjenica da postoji toliko viceva, o ne baš pametnim plavušama, sve govori. Nego, je li to imalo blizu istini? Ako je verovati muškarcima, jeste, barem delimično, budući da oni misle kako su brinete inteligentnije od plavuša.

Mnogi muškarci povezuju smeđu kosu sa jakim mentalnim sposobnostima, a plavu kosu sa zabavom.

Brinete se smatraju vernijima: Uzimajući u obzir činjenicu da muškarci smatraju da su brinete ozbiljnije i manje sklone koketiranju, oni takođe veruju da su one i vernije. Za plavuše se pretpostavlja kako su sklonije zabavi i provodu, što u krajnjem slučaju može rezultirati varanjem.

Za brinete se misli kako su odgovornije kada su u pitanju veze i kako nisu sklone koketiranju s drugim muškarcima.

Muškarci misle da su uspešniji kada je uz njih brineta: Muškarci smatraju kako dobre osobine brineta mogu preći i na njih, ukoliko su sa njima u vezi. Istraživanja pokazuju kako se muškarci osećaju uspešnijima kada imaju brinetu uz sebe. A ko ne bi voleo biti uspešniji, pogotovo kada je sve što trebate učiniti izbor prave partnerke!

Smatra se da su brinete prikladnije za brak: Više od polovine muškaraca veruje kako su brinete idealne žene, radi svoje odanosti i poštenosti. Zato, za brinete se veruje kako su najbolje žene, dok samo mali procenat muškaraca smatra kako su plavuše idealne za tu ulogu. Ali, čak i ako imate plavu kosu, ne brinite – plavuše se još uvek bolje zabavljaju!