SA OVIM MORATE DA PRESTANETE! Iritantni turistički trendovi koji MORAJU DA NESTANU u 2018. godini

kofer
pixabay.com

Poznajete li i vi nekoga ko bi se mogao naći na listi najiritantijih turista? Ne brinite, nećemo nikome reći...

 

Najlepši trenutak u životu jeste putovanje u nepoznatu zemlju, svojevremeno je rekao istraživač ser Ričard Barton koji na svojim avanturama nije morao da se probija kroz štapove za selfije ili da izbegava dronove koji dokumentuju sadržaj na Instagramu.

Jahanje na slonovima 

Slonovi, kamile i tigrovi koji žive u zatočeništvu kako bi turisti na njima mogli da jašu ili da se igraju s njima, ne provode se najbolje. U većini slučajeva vlasnici s njima ne postupaju lepo, a najgore od svega je to što im je zbog ljudske zabave potrebno slomiti ono po čemu su posebni – njihov divlji duh.

Omraženi “begpacking”

Nemamo ništa protiv “bagpackinga”, ali suludi trend koji uključuje putovanje bez dinara s ruksakom na leđima i žicanje novca na putu nije neka sreća. Uz malo odricanja može se uštedeti za putovanja i ostaviti više prostora onima koji nemaju drugog izbora osim oslanjanja na tuđu pomoć.

Frka oko selfija 

Radi što želiš na putovanju sve dok ne činiš štetu drugome, pravilo je koje mnogi saputnici smatraju dobrom filozofijom. Ali onog trenutka kad selfi-zavisnici naprave ogroman red jer moraju da snime savršenu fotku ispred neke znamenitosti ili ne paze kako barataju štapovima, tada prelaze liniju pristojnosti.

Gužva oko trake za prtljag

Pokretna traka za prtljag na aerodromima svima bi sačuvala više mira kad bi se svi odmakli korak unazad i s pristojne udaljenosti čekali svoj kofer. Tako bi se sprečile gužve kao i nepotrebno nerviranje oko uzimanja prtljaga.

Skup internet 

Spuštanje cene smeštaja i nadoknađivanje novca na skupom bežičnom internetu ostavlja gorak osećaj, ali i obilje negativnih osvrta na uslugu. Nažalost, mnogi to saznaju tek kad postane prekasno. U vreme kad i jeftini hosteli nude besplatan Wi-Fi opravdano je nadati se da će i luksuzni hoteli prestati s tim iritantnim trendom.